Оставиха в ареста двама мъже за трафик на 31 деца мигранти

Изображение 1 от 2

    Двама мъже от Свиленград бяха оставени в ареста за трафик на 31 деца мигранти. Това са 32-годишният Георги Бакърджиев и 24-годишният Християн Пидошев. Днес Окръжен съд – Хасково им наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“,като потвърди определението на Районен съд – Харманли.

    Двамата мъже са арестувани на 27 февруари 2023 г. за трафик на деца под 16 години от Афганистан, като престъплението е извършено в съучастие с други двама. Мигрантите са открити в два леки автомобила край харманлийското село Овчарово.

    Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, чеБакърджиев и Пидошев са извършили деянието, за което е образувано досъдебното производство. От събраните на досъдебното производство доказателства, съдът счита, че съществува реална опасност да се укрият, тъй като независимо от посочените адреси на двамата обвиняеми, по делото е установено, че същите не пребивават на тях и не са били открити на тези адреси. И двамата обвиняеми са на сравнително млада възраст и нямат трудова ангажираност. Стана ясно, че Пидошев е осъждан неколкократно и наказанията не са му подействали превъзпитателно. Бакърджиев е реабилитиран.

    Стези мотиви двамата бяха оставени в ареста. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване. При доказване на вина е предвидено наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини