21 °C

Задържаха двама за трафик на 19 мигранти

Двама мъже – на 39 и 40 г. са привлечени като обвиняеми за трафик на 19 мигранти, съобщиха от прокуратурата.

Чужденците от Афганистан и Пакистан са задържани на 14 ноември 2020 г. в Свиленград. Те били транспортирани в микробус с българска регистрация, управляван от по-младия обвиняем. Установено е, че мигрантите влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида край Свиленград.

Наблизо ги чакал микробусът, в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на Свиленград, като зад него се движел друг лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от по-възрастния обвиняем. Събраните доказателства сочат, че водачът е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат извозени до вътрешността на страната, а другият обвиняемият е следвало да осигури безпроблемното им движение до Свиленград. Обвиняемите трябвало да получат възнаграждение.

Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за незаконно преминаване през границата. Настанени са в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.

По време на извършените първоначални следствени действия на място е присъствал районният прокурор на Свиленград Мария Кирилова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Кр
  Кръстоносен поход
  14 -3
  17:54, 15 ное 2020
  Спрете се тия изроди,да ги вкарвате тука.Аман от тия получовеци.Куршум в главата и айде.
  • Пи
   Пишман - Трафикант
   3 0
   23:30, 15 ное 2020
   Структурите на
   ОПГ ГРОБ/ДПС в по границата със Гърция в Централните и Западните Родопи са къде , къде по организирани :
   - Бежанеца се дезинфекцира и инкасира още в Гръцко - пари в България не влизат - директно отиват по сметките на Български и Гръцки граждани в Гръцки Банки
   - Организирано бежанците се съпровождат от
   служители на Гранична Полиция докато се качат на микробусите и поемат от служители на фирми на ГРОБ/ДПС ( даже им се раздава храна и вода )
   - Пак Организирано бежанците се прехвърлят на тирове на Българска територия
   и контрола върху бягащите се предава на Сръбските Гангстери чак на Калотина.
   ......
 • 2
  Bl
  Blessings
  5 -1
  18:44, 15 ное 2020
  Миналия път пак присъстваше
 • 3
  Та
  Тарлю
  12 0
  19:22, 15 ное 2020
  Те не са виновни,а новия световен ред.Иначе,да,гадини са.Мисленето им е такова.Така са възпитани.Мразят друговерците.За тях всичко е кръстоносен поход,и всеки е враг.
 • 4
  Гр
  ГРАД КОЗЛОДУЙ
  8 0
  20:28, 15 ное 2020
  връщайте ги ми то МЕРКЕЛ ги покани
Последни новини