Задържаха двама за трафик на 19 мигранти

Двама мъже – на 39 и 40 г. са привлечени като обвиняеми за трафик на 19 мигранти, съобщиха от прокуратурата.

Чужденците от Афганистан и Пакистан са задържани на 14 ноември 2020 г. в Свиленград. Те били транспортирани в микробус с българска регистрация, управляван от по-младия обвиняем. Установено е, че мигрантите влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида край Свиленград.

Наблизо ги чакал микробусът, в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на Свиленград, като зад него се движел друг лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от по-възрастния обвиняем. Събраните доказателства сочат, че водачът е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат извозени до вътрешността на страната, а другият обвиняемият е следвало да осигури безпроблемното им движение до Свиленград. Обвиняемите трябвало да получат възнаграждение.

Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за незаконно преминаване през границата. Настанени са в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.

По време на извършените първоначални следствени действия на място е присъствал районният прокурор на Свиленград Мария Кирилова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Кр
    Кръстоносен поход
    14 -3
    17:54, 15 ное 2020
    Спрете се тия изроди,да ги вкарвате тука.Аман от тия получовеци.Куршум в главата и айде.
    • Пи
      Пишман - Трафикант
      3 0
      23:30, 15 ное 2020
      Структурите на
      ОПГ ГРОБ/ДПС в по границата със Гърция в Централните и Западните Родопи са къде , къде по организирани :
      - Бежанеца се дезинфекцира и инкасира още в Гръцко - пари в България не влизат - директно отиват по сметките на Български и Гръцки граждани в Гръцки Банки
      - Организирано бежанците се съпровождат от
      служители на Гранична Полиция докато се качат на микробусите и поемат от служители на фирми на ГРОБ/ДПС ( даже им се раздава храна и вода )
      - Пак Организирано бежанците се прехвърлят на тирове на Българска територия
      и контрола върху бягащите се предава на Сръбските Гангстери чак на Калотина.
      ......
  • 2
    Bl
    Blessings
    5 -1
    18:44, 15 ное 2020
    Миналия път пак присъстваше
  • 3
    Та
    Тарлю
    12 0
    19:22, 15 ное 2020
    Те не са виновни,а новия световен ред.Иначе,да,гадини са.Мисленето им е такова.Така са възпитани.Мразят друговерците.За тях всичко е кръстоносен поход,и всеки е враг.
  • 4
    Гр
    ГРАД КОЗЛОДУЙ
    8 0
    20:28, 15 ное 2020
    връщайте ги ми то МЕРКЕЛ ги покани
Последни новини