Отстраненият кмет на Ябълково Антон Илиев почина внезапно

Антон Илиев - отстраненият с решение на Общинската избирателна комисия -Димитровград кмет на село Ябълково е починал тази нощ. Часове по -рано той е бил на събор в Скобелево заедно с други кметове на населени места.  След това се е прибрал и вероятно тогава е починал, споделят негови близки.

Припомняме, че в края на 2016 г. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград  прекрати предсрочно пълномощията на Антон Илиев, като кмет на селото, тъй като е бил вписан  като член на Управителния съвет на земеделска кооперация. Това стана след проверка, предизвикана от подаден сигнал в ОИК. Последва обжалване от страна на Илиев. През април за временен кмет на селото ОбС-Димитровград избра Вангел Попов. В крайна сметка с Указ на президента Румен Радев на 2 юли 2017 г. са насорочени частични избори в Ябълково.

През септември миналата година пред дома на Илиев в Ябълково изгоря личният му "Мерцедес". Тогава той бе категоричен, че това няма нищо общо с работата му или с лични взаимоотношения и сподели, че не се притеснява.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини