20 °C

Монтираха двоен надпис "Димитровград" на площад "Поезия"

  Монтирането на двоен надпис "Димитровград" - на латиница и на кирилица започна днес на площад "Поезия". Този на латиница е с цветни букви, с размер 1,20 м., които са разположени на различни височини. Надписът на кирилица ще е с бели букви над цветния и ще заема 1/3 от него.

  От Общината коментираха, че в самото начало проектът е бил атракцията да е с двоен надпис, а не каквито са били коментарите в социалните мрежи. Буквите са с LED осветление, изработени са от пластмаса и са с метална конструкция. И двата надписа ще светят.

  Става дума за атракция и реклама, а не за официален надпис на Димитровград, коментираха още от Общината. Идеята е взаимствана от София, а надписът е дарение на стойност 16 000 лв. от фирмата, която извършва ремонта на централна градска част.

  Очаква се довечера буквите да светнат, ако всичко по монтирането им е наред. Утре в пространството около надписа ще бъде поставено и озеленяване с поливна система.

  Междувременно на площада започна поставянето на декоративните чадъри, част от проекта за ремонт. Поставени към момента са и 21 камери за видеонаблюдение на централна градска част.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Сс
   СС
   21 -4
   13:46, 24 авг 2017
   16 000 лв. айде полека да не струва толкова,че и подарък,много щедра тая фирма - за 5 185 000 лв. които прибраха за тая козметика ,която направиха в центъра ,тия букви трябваше да са от злато ...
  • 2
   Х
   х
   9 -5
   14:51, 24 авг 2017
   Кой в крайна сметка е отговорен за латиницата???
  • 3
   Св
   св.Трифон
   14 -3
   15:55, 24 авг 2017
   Ниско самочувствие и комплекс за малоценност проличава от тези надписи.Жалко е и тъжно !Кога нашият народ ще се осъзнае, че европейската цивилизация тръгва от тук..от Тракия..преди 7000 години.Сиреч да сме горди и с достойнство!Предлагам-На кирилица да са големи буквите с цветовете на трибагреника ни ,а латинските да бъдат малки и черни.Така се прави в държавите със самочувствие...Ало ,кмета не виждаш ли че ни се смеят .....?
  • 4
   Ав
   Автор
   12 -1
   15:57, 24 авг 2017
   Видели ли сте плочките? Тези черните и белите продълговати плочки. При тях най-ясно си личи как на места са сменени единични бройки. Новите са лъскави, а старите са захабени и вече матови. Да не ги бяха сменяли въобще. Сега е направо смешна работа.
  • 5
   Ав
   Автор
   5 -1
   16:01, 24 авг 2017
   Ами храстите, които растяха до пейките до шадравана? Не можеше ли само да бъдат разредени и подкастрени? Защо са премахнати изцяло?
  • 6
   Те
   теле
   13 -1
   16:34, 24 авг 2017
   Днес прочетох един виц:
   Изповед на един депутат или кмет беше:
   Всичко, което имам, съм ОТКРАДНАЛ.
   Само дипломата и книжката си купих сам!
  • 7
   Те
   теле
   5 -1
   16:36, 24 авг 2017
   БГвести, стилистично надписа заприличва на вашето лого :)
  • 8
   12
   123
   4 -1
   17:16, 24 авг 2017
   Екстериора е супер откривайте и казината.
  • 9
   Са
   Само
   9 -1
   21:24, 25 авг 2017
   Само простащина и кражби лъха от този ремонт. Не може от един тройкаджия и кмет-лъжец да се очаква да направи нещо хубаво. Пейките, осветителните тела, настилките... и за капак надписите, особено на латиница проличава селския манталитет на една цяла общинска администрация. За какво са необходими тези надписи. Ние знаем, че живеем в Димитровград. На края на града също има табели кое е населеното место. Или някои се главозамаяха и не знаят къде са и този надпис да им напомни къде са. Нали уж се създаде цяла дирекция за европейски проекти. Какви специалисти и проектанти работят там. Трябва ли да се усвояват пари и заплати за нещо съвсем непотребно за гражданите. А надписът димитровград на черен фон и то на кирилица довършва всичко, и прилича на тъжна вест или жалейка. Тези погребаха Димитров-град. Много тъжно! Много! Аман от простаци и крадци!
  • 10
   Жа
   Жалка работа
   5 -1
   12:11, 26 авг 2017
   Напълно излишен ремонт на булеварда. Сега е много по-непривлекателен - кич с този надпис, плажни скари вместо скамейки, на всеки 10 метра метален стълб/повече са от дърветата на булеварда/ с огромни лампиони, който "молят" гамените да ги строшат. Кметът ни, за да е първенец в усвояването на европейски пари, хвърли на вятъра милиони.

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини