Препълниха Лятната читалня за срещата с актьорите от "Оркестър без име"

    Лятната читалня на Градска библиотека "П.Пенев" се оказа тясна да побере желаещите да се срещнат с популярните български актьори Катерина Евро и Георги Мамалев. Те гостуваха тук по повод прожекцията на култовия български филм "Оркестър без име", част от програмата за празника на Димитровград. Изненада за домакини и гости бе и присъствието на друго известно име в театралните среди - Юрий Ангелов.

    Интересни случки около снимките на лентата разказаха актьорите в Димитровград. Те не скриха, че периода от 3 месеца, в който се е снимал филма е сред най-хубавите моменти от живота им в киното.

    "Този филм ни донесе много радост и хубави спомени. Снимахме го през 1980 година в Созопол. Бяхме много млади, свободни като птички, нямахме деца и внуци, но виждате очите и усмивките ни - още светят по същия начин", сподели Катето Евро.

    Мамалев допълни, че "Оркестър без име" е един от най-гледаните филми у нас, а актьорите не са очаквали такъв интерес, когато са го снимали. "Това е радост и признание за целия екип и за режисьора Людмил Стайков. Филмът ни даде един импулс, сериозен старт и тласък в кариерата", призна актьорът.

    Заедно с Катето Евро те изпълниха и няколко песни, сред тях и една от звучащите във филма. За музикалното оформление на срещата се погрижиха от Акустично джаз трио - Димитровград.

    Огромен бе интереса и към прожекцията, която се състоя на площада пред Градската библиотека. Освен седящи зрители, имаше и наплив от правостоящи, които гледаха "Оркестър без име".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини