Директорът на театъра в Смолян: Този сезон наистина ще изненадаме публиката /афиш на представленията/

Родопският драматичен театър подготвя силен сезон, с изцяло нови представления, както и с реставрирани и обновени вече играни постановки.

Какво ще могат да гледат най-малките и любопитни зрители и на какво да се възхитят страстните любители на театралното изкуство през новия театрален сезон 2017/2018 за театралния афиш е представен за „Смолян Бгвести.нет“ от директора на РДТ „Николай Хайтов“ Румен Бечев. Голямата сцена отваря врати на 15 септември, но официалното откриване на сезона ще бъде на 26 октомври с представление по разкази на Николай Хайтов. Театърът възстановява „Чичовци 2014“ на Петър Тодоров и на 15 септември ще се играе с нов актьорски състав от РДТ.

На 20 септември е премиерата на „Хъкълбери Фин“ спектакъл за юноши, подходящ за деца и големи и възрастни по класическата творба на Марк Твен с режисьор Венелин Методиев.

На 28 септември излиза новото представление и авторския спектакъл на Росица Обрешкова „Зле съшитият Орфей“ . Мнго интересен спектакъл, в който участват само жени. В него е заложено продължение на легендата за разкъсания от менадите Орфей, така , както авторката Росица Обрешкова го е „видяла“ във въображението си.

За най-малките до края на септември трябва да излязат три образователни игрови спектакъла за най-малките в предучилищна възраст и 1 клас. Спектаклите на Панайот Цанев са за деца и от деца, тъй като и те самите ще участват- “Екокарнавал“, „Весел светофар“ и „Училище любимо“ .Те са специално за тази възрастова група и са свързани с учебни програми на детските градини и материала от 1- до 4 клас.

Октомври месец предстои да излезе новия спектакъл „Палежи и грабежи“ по разкази на Николай Хайтов, драматизация и режисура Юри Дачев. Премиерата на спектакъла е 26 октомври и публиката ще види за пръв път прочита на Юри Дачев на Хайтовите разкази.

С тази постановка официално ще се открие театралния сезон на Родопския Драматичен Театър, който носи името Николай Хайтов. „Театърът се казва Николай Хайтов“ и ние сме приятно задължени да защитаваме това име. Логично е да се направи официалното откриване на сезона с Хайтов, а прелюдията към него са предходните заглавия и подновения спектакъл „Чичовци-2014“.

Суперновите продукции под шапката на РДТ:

Две нови представления, които са създадени в Родопския драматичен театър с гост-актьори. Официалната им премиера ще е през октомври 2017г „Посещение при ВИП“ по Вацлав Хавел, където ще видим емблематичния актьор от „Момчето си отива“, „Оркестър без име“ и много други филми Филип Трифонов. Ще му партнира талантливият актьор Николай Гундеров, който е и най-новият носител на „Аскеер“ за драматургия. Представлението беше играно предпремиерно в малката зала на РДТ и беше много харесано от нея.

Другата нова продукция на РДТ е представлението „Откриването“ по Петър Торини на многоликия Ники Сотиров. „Режисьор е Бойко Илиев, в него участват и актьори от нашия театър, ще видим замайваща история, магия, музиката е на живо, той пее, играе като мии, танцува, там е невероятна феерия от около 120 минути уникално представление, в което всичко има“, не пести комплиментите за новата продукция на РДТ директорът му Румен Бечев.

Паралелно с това на смолянска сцена отново ще се играят „Румеу и Жолиета от Дунюво“, „Рибарски свади“ ще се обнови и също ще се играе,“България ООД“,“Нощен гост“ по Йовков, „Страстните посещения“, „Три сестри“ и „Кошница с лъжи“- последната постановка от миналия сезон.

Очаквайте подробности за новите заглавия и още любопитни факти около представленията, които ще радват театралната публика през новия сезон!

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини