Димитровград възстановява отношения с китайския град Дзияо Дзиян

    Споразумение за възстановяване на приятелските отношения подписаха днес Община Димитровград и град Дзияо Дзиян в Китай. На посещение по повод 70-годишнината на града е делегация от китайския регион. Началото на взаимоотношенията между нащия град и Дзияо Дзиян бяха поставени през 1996 година, но с времето те прекъснаха.

    Днес подписите си под документа на церемония в Общината положиха директорът на постоянния комитет на Народния конгрес на район Дзияо Дзиян Уон Го Пин и кметът Иво Димов. Те се догововориха двата града да си сътрудничат в областта на икономиката, търговията, науката и технологиите, както и в областта на културата.

    По време на церемонията стана ясно, че димитровградската делегация вече е била на посещение в китайската провинция преди време и се обмисля в бъдеще българо -китайски бизнес форум. Гостите поднесоха поздрави за 70-годишнишнината на града. Кметът Иво Димов каза, че се радва, че контактите между двата града се възстановяват точно на 70-годишнината на Димитровград.

    По обяд гостите от Китай, заедно с представители на другите гостуващи делегации за празника на града разгледаха централна градска част.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини