Първите български GSM апарати ще имат супер батерии

Мобилните телефони със сигурност не са сред продуктите, които свързваме с българската икономика, но това е на път скоро да се промени.

Mobile Bulgaria разбра, че един от големите вносители на потребителска техника в страната възнамерява да пусне под собствената си търговска марка и линия от мобилни телефони.

Инициативата ще е част от партньорство с известно име в тази област - според информацията това вероятно ще бъде Philips, като част от компонентите на новите устройства ще се произвеждат в България, а останалите ще се внасят от Азия. Изглежда, телефоните ще предлагат и значително по-дълго време за автономна работа с един заряд на батерията от обикновените телефони, което ни кара да смятаме, че чуждестранният партньор наистина може да е Philips.

Компанията се слави със своята мобилна енергийна технология и осигурява телефони, които в стендбай режим могат да изкарат месец с едно зареждане и дори имат възможност за ползване на обикновена ААА батерия.

Публично детайли около сделката не са обявени още, тъй като в момента тя е пред финализиране, но ако всичко върви добре, първите модели с новата марка ще се появят на пазара в началото на лятото, а преди тях ще се завърти масирана рекламна кампания.

Ще се стартира с три телефона на особено достъпни цени, единият от които ще може да работи едновременно с две SIM карти, а другият ще е със сензорен дисплей.

Засега информацията не е 100% сигурна, но сред останалите очаквани характеристики влизат 5МР камера, GPS приемник, Wi-Fi и опция за ползване като web камера.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини