7 °C

Моята история в Язаки: Всички се подкрепяме и вървим напред

Цели 13 години Гергана е работила като букмейкър и не е имала причина да смени професията. Освен заради мечтата да постигне нещо повече. „Работата ми харесваше, но нямах възможност за развитие. Исках да се сблъскам с нещо ново“, споделя 32-годишната Гергана от Димитровград, която е завършила бизнес финанси.

„Кандидатствах в новия клон на Язаки по-скоро от любопитство. И се оказа, че работата ме задържа именно с това – ставам все по-любопитна. Харесва ми динамиката, възможността да уча нови неща и да участвам в нови проекти.“

Само седмица след като стартира обучението си в завода за автомобилни кабелни инсталации, я изпращат на тренинг в Литва. Там практиката й започва от поточната линия. Спомня си първоначалния стрес заради мащабите, но той бързо отстъпил място на интереса. Не след дълго започва обучение за позицията оператор прототип. „Стана ми още по-интересно, защото правиш малки инсталации по чертеж от клиента, необходими за прототипната фаза преди да се навлезе в производствения процес“, разказва Гергана. После ръководството я издига в заместник лидер. Започва да обучава нови хора и не само да им помага да се запознаят с работата. „Още тогава осъзнах, че е много важно да им помогна и да харесат работата, да им предам моята емоция.“

Сега Гергана вече е лидер. Продължава обаче да работи на терен и да показва на своите колеги оператори как да работят по-правилно, по-лесно и по-ефективно. Да разбира причините, заради които някой изпитва затруднения, и заедно да решават проблемите. „Да бъдеш лидер означава не само да накараш някого да прави нещо. Трябва му помогнеш да го прави с желание, да уважава работата си, да изпитва удовлетворение от качественото изпълнение.“

„Именно когато работиш продуктивно и качествено, получаваш и допълнителни бонуси над основната заплата“, казва още Гергана. „Малко са компаниите, в които служителите получават бонус и за спазването на японския 5S стандарт – поддържането на чисто, подредено и добре организирано работно място“.

В Yazaki хората имат достатъчно дълга обедна почивка, по време на която да се нахранят здравословно в столовата на завода само за 50 стотинки, изтъква още Гергана. „В предишната фирма нямах регламентирано време за обяд – с едната ръка ям, с другата работя. Ето защо сега много ценя тази възможност.“

Ако трябва да опише компанията в едно изречение, то ще звучи така: „Язаки – за хората, които не се отказват.” „За всички колеги в Димитровград работата в завода беше нещо ново и предизвикателно, но ние вече се справяме много добре. Тук идват все повече млади и енергични хора и ставаме все по-голям екип, в който всеки дава кураж на другия.“

Можеш да се присъединиш към семейството на Язаки България тук

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини