23 °C

Моята история в Язаки: Всички се подкрепяме и вървим напред

Цели 13 години Гергана е работила като букмейкър и не е имала причина да смени професията. Освен заради мечтата да постигне нещо повече. „Работата ми харесваше, но нямах възможност за развитие. Исках да се сблъскам с нещо ново“, споделя 32-годишната Гергана от Димитровград, която е завършила бизнес финанси.

„Кандидатствах в новия клон на Язаки по-скоро от любопитство. И се оказа, че работата ме задържа именно с това – ставам все по-любопитна. Харесва ми динамиката, възможността да уча нови неща и да участвам в нови проекти.“

Само седмица след като стартира обучението си в завода за автомобилни кабелни инсталации, я изпращат на тренинг в Литва. Там практиката й започва от поточната линия. Спомня си първоначалния стрес заради мащабите, но той бързо отстъпил място на интереса. Не след дълго започва обучение за позицията оператор прототип. „Стана ми още по-интересно, защото правиш малки инсталации по чертеж от клиента, необходими за прототипната фаза преди да се навлезе в производствения процес“, разказва Гергана. После ръководството я издига в заместник лидер. Започва да обучава нови хора и не само да им помага да се запознаят с работата. „Още тогава осъзнах, че е много важно да им помогна и да харесат работата, да им предам моята емоция.“

Сега Гергана вече е лидер. Продължава обаче да работи на терен и да показва на своите колеги оператори как да работят по-правилно, по-лесно и по-ефективно. Да разбира причините, заради които някой изпитва затруднения, и заедно да решават проблемите. „Да бъдеш лидер означава не само да накараш някого да прави нещо. Трябва му помогнеш да го прави с желание, да уважава работата си, да изпитва удовлетворение от качественото изпълнение.“

„Именно когато работиш продуктивно и качествено, получаваш и допълнителни бонуси над основната заплата“, казва още Гергана. „Малко са компаниите, в които служителите получават бонус и за спазването на японския 5S стандарт – поддържането на чисто, подредено и добре организирано работно място“.

В Yazaki хората имат достатъчно дълга обедна почивка, по време на която да се нахранят здравословно в столовата на завода само за 50 стотинки, изтъква още Гергана. „В предишната фирма нямах регламентирано време за обяд – с едната ръка ям, с другата работя. Ето защо сега много ценя тази възможност.“

Ако трябва да опише компанията в едно изречение, то ще звучи така: „Язаки – за хората, които не се отказват.” „За всички колеги в Димитровград работата в завода беше нещо ново и предизвикателно, но ние вече се справяме много добре. Тук идват все повече млади и енергични хора и ставаме все по-голям екип, в който всеки дава кураж на другия.“

Можеш да се присъединиш към семейството на Язаки България тук

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини