Моята история в Язаки: Всички се подкрепяме и вървим напред

Цели 13 години Гергана е работила като букмейкър и не е имала причина да смени професията. Освен заради мечтата да постигне нещо повече. „Работата ми харесваше, но нямах възможност за развитие. Исках да се сблъскам с нещо ново“, споделя 32-годишната Гергана от Димитровград, която е завършила бизнес финанси.

„Кандидатствах в новия клон на Язаки по-скоро от любопитство. И се оказа, че работата ме задържа именно с това – ставам все по-любопитна. Харесва ми динамиката, възможността да уча нови неща и да участвам в нови проекти.“

Само седмица след като стартира обучението си в завода за автомобилни кабелни инсталации, я изпращат на тренинг в Литва. Там практиката й започва от поточната линия. Спомня си първоначалния стрес заради мащабите, но той бързо отстъпил място на интереса. Не след дълго започва обучение за позицията оператор прототип. „Стана ми още по-интересно, защото правиш малки инсталации по чертеж от клиента, необходими за прототипната фаза преди да се навлезе в производствения процес“, разказва Гергана. После ръководството я издига в заместник лидер. Започва да обучава нови хора и не само да им помага да се запознаят с работата. „Още тогава осъзнах, че е много важно да им помогна и да харесат работата, да им предам моята емоция.“

Сега Гергана вече е лидер. Продължава обаче да работи на терен и да показва на своите колеги оператори как да работят по-правилно, по-лесно и по-ефективно. Да разбира причините, заради които някой изпитва затруднения, и заедно да решават проблемите. „Да бъдеш лидер означава не само да накараш някого да прави нещо. Трябва му помогнеш да го прави с желание, да уважава работата си, да изпитва удовлетворение от качественото изпълнение.“

„Именно когато работиш продуктивно и качествено, получаваш и допълнителни бонуси над основната заплата“, казва още Гергана. „Малко са компаниите, в които служителите получават бонус и за спазването на японския 5S стандарт – поддържането на чисто, подредено и добре организирано работно място“.

В Yazaki хората имат достатъчно дълга обедна почивка, по време на която да се нахранят здравословно в столовата на завода само за 50 стотинки, изтъква още Гергана. „В предишната фирма нямах регламентирано време за обяд – с едната ръка ям, с другата работя. Ето защо сега много ценя тази възможност.“

Ако трябва да опише компанията в едно изречение, то ще звучи така: „Язаки – за хората, които не се отказват.” „За всички колеги в Димитровград работата в завода беше нещо ново и предизвикателно, но ние вече се справяме много добре. Тук идват все повече млади и енергични хора и ставаме все по-голям екип, в който всеки дава кураж на другия.“

Можеш да се присъединиш към семейството на Язаки България тук

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини