14 °C

Моята история в Язаки: Всички се подкрепяме и вървим напред

Цели 13 години Гергана е работила като букмейкър и не е имала причина да смени професията. Освен заради мечтата да постигне нещо повече. „Работата ми харесваше, но нямах възможност за развитие. Исках да се сблъскам с нещо ново“, споделя 32-годишната Гергана от Димитровград, която е завършила бизнес финанси.

„Кандидатствах в новия клон на Язаки по-скоро от любопитство. И се оказа, че работата ме задържа именно с това – ставам все по-любопитна. Харесва ми динамиката, възможността да уча нови неща и да участвам в нови проекти.“

Само седмица след като стартира обучението си в завода за автомобилни кабелни инсталации, я изпращат на тренинг в Литва. Там практиката й започва от поточната линия. Спомня си първоначалния стрес заради мащабите, но той бързо отстъпил място на интереса. Не след дълго започва обучение за позицията оператор прототип. „Стана ми още по-интересно, защото правиш малки инсталации по чертеж от клиента, необходими за прототипната фаза преди да се навлезе в производствения процес“, разказва Гергана. После ръководството я издига в заместник лидер. Започва да обучава нови хора и не само да им помага да се запознаят с работата. „Още тогава осъзнах, че е много важно да им помогна и да харесат работата, да им предам моята емоция.“

Сега Гергана вече е лидер. Продължава обаче да работи на терен и да показва на своите колеги оператори как да работят по-правилно, по-лесно и по-ефективно. Да разбира причините, заради които някой изпитва затруднения, и заедно да решават проблемите. „Да бъдеш лидер означава не само да накараш някого да прави нещо. Трябва му помогнеш да го прави с желание, да уважава работата си, да изпитва удовлетворение от качественото изпълнение.“

„Именно когато работиш продуктивно и качествено, получаваш и допълнителни бонуси над основната заплата“, казва още Гергана. „Малко са компаниите, в които служителите получават бонус и за спазването на японския 5S стандарт – поддържането на чисто, подредено и добре организирано работно място“.

В Yazaki хората имат достатъчно дълга обедна почивка, по време на която да се нахранят здравословно в столовата на завода само за 50 стотинки, изтъква още Гергана. „В предишната фирма нямах регламентирано време за обяд – с едната ръка ям, с другата работя. Ето защо сега много ценя тази възможност.“

Ако трябва да опише компанията в едно изречение, то ще звучи така: „Язаки – за хората, които не се отказват.” „За всички колеги в Димитровград работата в завода беше нещо ново и предизвикателно, но ние вече се справяме много добре. Тук идват все повече млади и енергични хора и ставаме все по-голям екип, в който всеки дава кураж на другия.“

Можеш да се присъединиш към семейството на Язаки България тук

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
26 окт 2020
Последни новини