Експерти по градска мобилност - на работна среща в Димитровград

    Домакин на двудневна работна среща е Димитровград днес. В нея участват експерти и специалисти по градска мобилност, представители на 15-те партьори от Проект “CHESTNUT”.

    Неговата цел е изработване на обстойни стратегически планове за устойчив градски транспорт, а финансирането е по Транснационална Програма „Дунав“ 2014 - 2020. Димитровград е единствената българска община, която участва в разработката. Предстои оформянето на план за устойчива градска мобилност и за нашата Община.

    Срещата откри зам.кметът Яшо Минков, който е ръководител на проекта. Успешна работа пожела в приветствие към присъстващите и кметът Иво Димов.

    Той сподели, че разработката е важна за Димитровград заради международното участие, както и заради обмяната на опит, идеи и възможности. "Имаме нужда от такъв план да мобилността и се надявам проекта да свърши основната дейност, която се предвижда", каза още кметът.

    Видео репортаж по темата- вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      Докога
      2 0
      20:00, 11 яну 2018
      Напразно се върти трансмисия наречена комисия. Всичко е да се хвърля прах в очите на гражданите и да се присвоят парите!
    Последни новини