25 °C

Димитровградчани организират в Германия концерт-спектакъл, посветен 3 март

Изображение 1 от 2

  Празничен концерт-спектакъл, посветен на 140 години от Освобождението на България от турско робство се организира в немския град  Щутгарт на 2 март 2018 година. В основата на инициативата е димитровградчанката Боряна Христозова, която е и ръководител на местният клуб по фолк аеробика "Плетеница". Нейн е сценария, а също и хореографията, постановката и режисурата на спектакъла. За музикалното оформление и мултимедията ще се погрижи Ангел Петров.

  Боряна и Ангел започват с първия български фолклорен клуб в Щутгарт, наречен „БалканДенс”. Той е сформиран 2016 година. В него танцуват около 60 души, които вече са усвоили над 30 различни хора. Подготовката за празничния концерт-спектакъл тече от няколко месеца.

  "За пръв път българската общност в Щутгарт ще присъства на подобно мероприятие, организирано на местна почва, на което почетни гости ще бъдат почетния консул на България във Федерална провинция Баден-Вюртемберг - Др. Тил Трукенмюлер и представители на Българската Православна Църква в Щутгарт", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Боряна Христозова. По думите й, очакват се и солиден брой чуждестранни гости, които проявяват голям интерес към мероприятието.

  Концертът ще представлява мултимедийно-танцов спектакъл, който ще представи пред българските и немски зрители природните красоти и фолклорното богатство на страната ни и ще бъде с продължителност от час и половина. В него ще участват 40 изпълнители, които ще представят общо 15 хора и танцови композиции от всички етнографски области на България.

  По-голямата част от хората за пръв път се сблъскват с предизвикателството на фолклорния танц и подготовката за този концерт е истинско изпитание за тях, допълни още Боряна Христозова За реализирането на концерта, екипът е много благодарен на множеството спонсори, оказали сериозна подкрепа.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Бо
   Боряна Христозова
   0 0
   13:53, 7 фев 2018
   Само едно уточнение, че групата в Щутгарт току-що бе сформирана, когато я открих и беше без хореограф. С колегата работим заедно от разстояние 😉
  • 2
   Ди
   Димитров
   1 -2
   22:46, 9 фев 2018
   Може ли празника който е на 3 март събота да го празнувате на 2 ри петък ,работен ден .
   Аз живея близо до Щутгарт, но за съжаление няма да мога да дойда защото съм на работа като много други българи в Германия.
   То бива бг.простотия ,не се научихте...
   • Йо
    Йоана
    1 0
    14:15, 18 фев 2018
    Много ми е интересно Вие някога организирали ли сте концерт? Знаете ли колко е трудно да се намери зала, която да отговаря на изискванията на групата и да е свободна точно на датата, на която ние искаме?? Ей такива коментари като прочета и направо ми става жалко. Хора, които нямат НИКАКВА представа какво предизвикателство е и колко труд се изисква, за да се организира нещо такова да седят и да плюят насреща. Следващия път, когато Вие решите да организирате спектакъл и намерите подходяща зала на подходяща дата, тогава може да давате “акъл”. Ние на 3 март също организираме празнична вечеря за всички българи в околността, за да отпразнуваме празника заедно.
    Вместо да оцените труда на хората и да се зарадвате, че БЪЛГАРИ са се събрали да направят нещо хубаво, Вие наричате това простотия. Простотията е във вашия коментар.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини