3 °C

Дървена ваканция искат от кмета в Димитровград

  Кметът на Димитровград Иво Димов публикува на своя личен профил във Фейсбук съобщения, които са му изпратили ученици от Димитровград. Те искат да бъде обявена дървена ваканция в училищата заради снега, паднал от вчера над общината. Децата се оплакват, че трудно се придвижват по улиците, че ще се разболеят и др.

  "Сигурен съм, че ви е много трудно да посещавате учебни занятия, но според закона кметът има право да даде до три дни ваканция. Аз вече я дадох преди няколко седмици, когато имаше доста болни от грип. Ако има болни, нека си стоят вкъщи. Останалите просто се наслаждавайте на снега и на зимата и се забавлявайте", отговоря публично градоначалникът.

  Проверка показа, че няма основания за обявяване на т.нар.дървена ваканция в община Димитровград. Осигурен е достъпа в снега до сградите на учебните заведения. Всички училища са добре отоплени и с нужните в класните стаи температури от минимум 18 градуса.

  Междувременно усложнена остава зимната обстановка в община Димитровград и днес. Всички пътища са проходими, но при зимни условия, няма населени места без вода и електрозахранване в общината, съобщават от кметството. 

  Очаква се обстановката да се влоши заради продължаващите и в сряда валежи от сняг, както и падането на температурите рязко под нулата, предупреждават от Кризисния щаб в Областна администрация. Предвижда се и обледяване, което ще настъпи в четвъртък срещу петък заради интензивен дъжд над Хасковска област.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Из
   Извод
   7 -1
   14:17, 27 фев 2018
   От съобщенията до кмета - изводът е един: огромна част от днешните подрастващи са неграмотни, нахални, невъзпитани и мнооого мързеливи....
   Ако това е бъдещето на България - Боже пази ни!
  • 2
   Ав
   Автор
   6 0
   16:33, 27 фев 2018
   Мръзни в училище сега, за да не мръзнеш след това!

  Още новини

  Последни новини