Димитровград почете 140 години от Освобождението на България

    140 години от Освобождението на България отбелязаха днес в Димитровград. Тържесвото започна с почетен караул, вдигане на националния флаг на площад "България" и химна на страната. Сред официалните гости бяха кметът Иво Димов, депутатите Виолета Желева и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, председателят на ОбС Гергана Кръстева, кметове на села от общината, общински съветници. Трети март уважиха още общественици, културни дейци, ученици и учители, граждани.

    "На 3 март преди 140 години започва историята на нова, свободна България. Този ден е повод да си припомним защо трябва да сме горди, че сме българи. Трябва да си припомни и за Левски, Ботев и всички онези, отдали живота си за родината", заяви в словото си Иво Димов.

    Поздрав към присъстващите отправиха и депутатите Виолета Желева и Евгения Ангелова, както и председателят на ОбС Гергана Кръстева. Към димитровградчани се обърна и областният управител Станислав Дечев.

    "Своботата не се мери с години, тя се отстоява всеки ден, от всеки един от нас. Щастлив съм, че тук в Димитровград виждам свободата по лицата на всички хора, защото тук има общност, която върви в една посока", бяха думите на Дечев. След тържествената част на прощада пред Общината, шествие се отправи към паметника на Освободителите, където бяха венци и цвята.

    Още снимки от празника - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ми
      Мина
      1 -3
      18:01, 3 мар 2018
      Аз, обаче,не видях трибагреника по тераси и по прозорци.Нали по едно време ги раздаваха и безплатно в общината.Държат ги за нови ли.Според мен общината трябва да задължи собствениците на обекти по улиците да поставят празнична украса.Щом не се сещат сами.
    Последни новини