Отлично представяне за димитровградските борци в държавното първенство в Сливен

Изображение 1 от 4

    Нови три шампионски титли спечелиха димитровградските борци след участие в държавното първенство за кадети в Сливен. В категория 55 кг. вицеевропейският шампион за момчета Рухан Расим се справи без проблем с противниците си и стана шампион.

    Стилян Илиев също завоюва златен медал в категория 60 кг. В следващата категория 65 кг. първо място спечели Божидар Динев, който бе отличен и като най-техничен състезател на първенството в Сливен. В категория 92 кг. Георги Иванов загуби финалната среща и остана на второ място. Първенството бе и първи етап за определяне на състезателите в предстоящото през април в Украйна Европейско първенство. От клуба определят шансовете за участие на местните борци като много добри.

    Междувременно друг състезател на тукашната школа -  Веселин Петров завоюва 5-то място на един от най-силните турнири за юноши в света, включен в календара на Световната федерация по борба. От 1 до 4 март Веселин взе участие в състезание в Якутск - Русия. Димитровградчанинът победи представители на Южна Корея и Русия. Допусна поражение от молдовец, а в схватката за бронзов медал загуби от руски борец и остана пети.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини