Почетоха Деня на Тракия в Димитровград

    Денят на Тракия и превземането на Одринската крепост отбелязаха Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" и Младежкото Тракийско дружество в Димитровград. Членовете им поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Капитан Петко войвода.

    Те почетоха и паметта на загиналите по време на събитията от 1912 година. По този повод поздравителни писма до местното дружество е изпратил президентът Румен Радев и ръководството на Съюза на Тракийските дружества у нас начело с председателя Красимир Премянов.

    В рамките на инициативата имаше и рецитал, посветен на Тракия с участието на деца от НЧ "Н.Й.Вапцаров"- Черноконево и НЧ "Н.Хайтов"- Марийно, както и от ОУ "П.Славейков".

    По-рано днес в ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" - Димитровград председателят на Младежкия Тракийски съюз Десислава Костова изнесе лекция за Деня на Тракия.

    "Всяка година година нашето Тракийско дружество, както и тези в страната отбелязват този празник. Той е и повод да припомним, че тракийци ще отстояват своите права по всички възможни начини и ще разчитат  на съдействоето на международните институции за разрешаване на въпроса с обезщетенията на бежанците и техните наследници", коментира Костова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини