Търговците на Зеленчуков пазар - с отстъпка докато трае ремонтът

50% отстъпка от таксите за наем ще ползват търговците на Зеленчуков пазар в Димитровград докато трае ремонта на тържището. Решението взе на сесия днес Общинският съвет и то влиза в сила от 1 май 2018г..

Местните парламентаристи дадоха съгласието си Зеленчуков пазар да се премести временно на пространството северно от бившия магазин "Билла", докато трае реконструкцията на тържището на ул."Елин Пелин". На новото място пазарът ще бъде от 15 април, стана ясно днес. По план реконструкцията трябва да продължи 200 дни.

Припомняме, че преди 10 дни от Общината организираха среща с търговците от Бабин пазар, на която бяха огласени подробности за дейностите.

Покривът на новия пазар ще бъде на височина между 3.5 м. и 6 м., като една част от конструкцията му ще бъде с прозрачни панели. Пространството зад масите ще бъде затворено, ще се изградят и два прилежащи паркинга, предвидено е да има заведение и административна сграда.  

Част от тях са два реда маси и осем павилиона със собствени санитарни възли. Всеки павилион ще разполага със собствен санитарен възел, като четири от тези обекти ще бъдат за цветя, а другите четири – за хранителни стоки.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини