Идеен проект за реконструкция на Зеленчуков пазар разработва Община Димитровград

    Идеен проект за реконструкция на Зеленчуков пазар на ул."Елин Пелин" разработва Община Димитровград, съобщи кметът Иво Димов. Предвижда се тържището да бъде изместено встрани, като в него "ще влезне" бившата хандбална площадка, намираща се наблизо. С решение на Министерски съвет от миналата година спортното съоръжение вече е собственост на Общината, заедно с други спортни имоти.

    Според проекта, Зеленчуковият пазар ще бъде покрит, той ще е с по-малък обем за сметка на повече паркоместа. Такива ще бъдат обособени от северния и южния край на тържището. Пазарът ще бъде на две нива, като едното ще е подземно, поясни кметът. Ще се използва денивелацията от над 80 см. на площадката, за да бъдат оформени нивата.

    Предстои проектът да се обсъди със специалистите и да се прецени на каква стойност ще бъде. Ще се търси и финансиране за реконструкцията, допълни Иво Димов.

    От години проблем за пазара на ул."Елин Пелин" е липсата на подходящи паркоместа, както и улицата, която преминава през тържището. Има оплаквания за постоянното движение на автомобили и клиенти, което създава хаос.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      Това
      2 0
      21:53, 20 мар 2017
      Това е един целесъобразен обект. Но тепърва трябва да се мисли за финансирането му. Отдавна това трябваше да бъде факт. Показва още един път, че общинската управа не си прави сметка за тежестта на обектите. Например ненужната реконструкцията на централната алея за 5 млн. лв. са пари хвърлени на вятъра при тази беднотия на народа. Това е един лукс никуму непотребен. А този пазар трябваше отдавна да бъде реконструиран. Просто не се мисли за работещите там продавачи, които геройски защитават хляба си, в непосилен студ и пек.
    • 2
      Пр
      Предизборно ли е това
      4 0
      09:24, 21 мар 2017
      Кметът започва да се "издига" в очите ни. След като 2 и повече години е сърбал само попара се опитва, за да не остане по-далеч, да обещава предизборно неща в бъдеще време. Денивелацията за която говори ще е от значение само за изкопите коите ще се извършват. Кота терен, която се явява тази денивелация не влияя на нивата. Кота 0.00 на приземния етаж ще се определи от уличната канализация в която ще бъде заустено канализационното отклонение за обекта, за отвеждане на отпадни и повърхностни води. Когато се говори за идеен проект, това е нещо в неопределено време. След това, откъде ще дойдат средствата за финансиране. Защото повдигането на идеята е едно обещание пред гражданите. Да припомним един факт от м. Септември 2014 г. В района на " Каолин" беше станала авария на тласкателния водопровод, захранващ с вода Димитровград. Аварията беше предизвикана от тонове инертен материал произведен в предприятието. Хвърлиха се много средства за отстраняване на аварията и то по причина - неправилно съгласуване на дейността на предприятието от страна на " В и К". Човешка грешка и то направена от сегашния управител-монтажник по В и К. Тогава,виждайки лунния пейзаж в района на аварията обещахте, че ще търсите средства за обходен водопровод. До ден днешен това си остана едно празно обещание. Освен това, тези средства ще тежат на данъко-платците, на жителите на Димитровград, а този който е направил тази грешка, сегашния управител-монтажник върнахте с големи фойерверки.За да приеме водопровода "Черноконево-Меричлери", който замени идеята за двата неползвани кладенеца с чиста вода. Между другото. Този управител- монтажник е заложил и друга мина, която може да избухне всеки момент. Съгласувал е като бивш гл. инжинер, през вододайната зона ПС "Черногорово-градска" да преминава международна ж.п. линия, която вече е построена. Съгласно изискванията, двете неща са несъвместими. Тука пак ли ще обещаете, че трябва да се търсят средства и за сметка на кого. Отново за сметка на данъкоплатеца, за сметка на гражданите, без да се потърси отговорност за немарливостта и некадърността. Да не говорим за проблемите които са създадени във " В и К". Неуточнена собственост, липсват разрешения за водоползване, проблеми с качеството на водата. Или всичко това ще оставите на Асоциацията на В и К. Дразнещо е когато се опитвате да замазва-те очите на гражданите от интересите които стоят около вас.
    Последни новини