Засадиха чинари на детска площадка в Димитровград

    Чинари засадиха днес в парка до бензиностанция "Вито" кметът Иво Димов и деца от детска градина №4 в Димитровгпад. Инициативата бе посветена на Седмицата на гората и е съвместна с Държавто горско стопанство -Хасково.  Шефът на стопанството инж.Любомир Илиев посочи, че акцията е традиционна за община Димитровград, а идеята е да се възпитава отношение към дърветата и природата.

    "За осма година засаждаме дръвчета на различни места в града - дворове на училища и детски градини, паркове и др. Надявам се, че тези дръвчета един ден ще правят сянка на децата на тези деца, които днес са тук", посочи кметът Иво Димов.

    Освен в парка до бензиностанция "Вито", чинари днес бяха засадени и в парк в кв."Каменец". Седмицата на гората се провежда от 1 до 9 април в цялата страна, а мотото на кампанията е "Децата и гората на България за бъдещето на Европа". Музикална програма бяха подтогвили възпитаниците на градините "Пролет" и "Радост", с китка от цветя подариха от пенскионерски клуб "Хан Аспарух".

    Всяко от петте горски стопанства на територията на Хасковска област организира подобни инициативи в Седмицата на горада, информира началникът на Държавно горско стопанство -Хасково инж. Илиев.Близо 500 дървета ще бъдат засадени в рамките на акцията в региона тази година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини