"Двойката" аварира пред театъра в Димитровград

Изображение 1 от 6

    Автобус по линия №2 в Димитровград аварира по един от най-натоварените булеварди в града бул."Д.Благоев" тази сутрин, полицията бързо обезопаси мястото на аварията . Инцидентът стана малко след 8:30 часа пред сградата на ОДТ "Ап.Карамитев". Причината е проблем с въздушната възлавница на колата, заради която се е наклонила на една страна. В момента на инцидента  е нямало пътуващи в автобуса, защото шофьорът забелязал проблема и се е отправил към базата за ремонт.

    Собственикът на автобуса, който обслужва линията Диян Чавдаров коментира, че проблемът не е голям и допълни, че причината за аварията са дупките и неравностите по пътя, автобуса обслужва линията за кв. Черноконево и ТЕЦ-3. Почти веднага е бил пуснат нов рейс, който да поеме пътуващите по линията. Свидетели на случката коментираха, че част от причините се крият във факта, че автобусите у нас са на възраст 20-30 години и е нормално да се разпадат по пътищата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ти
      ТиТи
      5 -2
      12:07, 5 апр 2018

      Тези антики до кога ще превозват хора? Нека общината да започне да има екологични критерии и да наложи ЕКО норми за градския транспорт и такситата и без това в Димитровград дишаме много мръсен въздъх. Трябва да се започне от някъде! Орязоха и изкорениха дърветата, автопарка ни бълва отрови в пъти повече допостимите не-токсични норми в почивните дни се стучат хиляди автомобили за пазара!

    • 2
      Ге
      Георгиев
      4 0
      13:32, 5 апр 2018
      Не са виновни автобусите и годините им на ползване ,особено ако се обслужват редовно, каквито са тези. Проблема е в лошия път- Димитровград- кв. Черноконево. Дупка до дупка, цели кратери представлява платното. Няма гладко пространство откъдето да мине лек автомобил, камо ли автобус. Колко години, десетки може би се коментира въпроса с разнебитения път, но нито кмет, нито община вземат мерки.Съвсем нови автобуси да закупи въпросната фирма след няколко години ще имат вида на предходните.Лесно е да се обвини превозвача. Общината да си оправи пътищата и тогава да се хвърлят упреци върху превозвача.
      • Ти
        ТиТи
        3 -1
        14:25, 5 апр 2018

        " Упреците" който хвърлям са срещу замърсяването на околнта среда и че тези машини с тези стари двигатели ни тровят. Възможно е да са поддържани возила нямам идея какъв е интериора и техническото състояние, аз съм се возил на трмвай на 100 години с конструкция от дърво и съм се чувствал комфортно, защото е поддържана машина, но тя не носи преки вреди върху околната среда, а на тзи автобуси съм им диша газовете и то с просто око се вижда какво бълват. Във Европа има градове в който е забранено да се карат автомобили под евро 5 стандарт, места където е забранено да се влиза с дизелови машини, хората ограничават зони без трафик заради замърсяването, а ние ги използваме за обществения транспорт. И да има пътища за които ме е срам, че са пътища, които или са закърмени некадърно или не са пипани от бай Тошово време, трошим коли, вдигаме прахоляк който дишаме, но от някъде трябва да започнем промяната!

    • 3
      Ил
      Илияна Иванова
      2 -1
      14:48, 5 апр 2018
      Нищо толкова сензационно не се е случило, че да се отразява от журналистите като топ новина за деня на челно място в страницата. Малко ли коли аварират по пътя, без да има видими причини за това.Важното е, че шофьора е усетил проблема и е реагирал своевременно.То по тези разбити пътища не само колите, но и хората си раздрусват вътрещните органи / бърбеци/. Дано се отравят нещата, но надали!!!
    • 4
      Ми
      Милен
      2 0
      15:38, 5 апр 2018

      Като гледам колко неща се случват в този град, това че е закъсал автобус си е баш топ новина :) А тебе като не те интересува дали ще има автобос по тази линия и кога ще дойде не означава, че хорато не го чакат да отидат на работа или да се върнат!

    • 5
      Ви
      Вили Апостолова
      2 0
      17:07, 9 апр 2018
      Нови автобуси:по линии: двойка, тройка и по линия Хасково- Димитровград би имало,ако службите: община и полиция направят нещо против борбата с нелегалните превозвачи, които необезпокоявани от никой правят по 10-12 курса на ден, от ранна сутрин до мрак и обират пътниците по спирките. Автобусите се движат празни по цял ден, без приходи, а трябва да покриват всички разходи, които имат едни законни фирми. Това никой не го вижда от власт имащите. И като добавим лошите пътища в града- дупка до дупка, нормален човек не би критикувал законната фирма превозвач.Пак много правят хората, въпреки видимите проблеми.
    Последни новини