Набират средства за лечението на 27-годишен димитровградчанин

    Спешно се набират средства за лечението на 27-годишен мъж от Димитровград. Симеон Янакиев страда от тежко и прогресиращо заболяване – масивна Syringomyelie C0-Th11 и Syringobulbie, за което в България няма клинична пътека. Става дума за киста, намираща се в меката мозъчна обвивка, която пречи на движението на гръбначно-мозъчната течност и може да доведе до пълна парализа.
    Проблемите започват преди 5 месеца, младият мъж се оплаква често от главоболие, посещава различни лекари и прави магнитно-резонансна томография, която констатира заболяването.
    Семейството чака от месеци отговор от НЗОК за лечение в чужбина, но такъв все още не е пристигнал, разказва майката Маргарита. Тя допълва, че състоянието на Симеон бързо и рязко се е влошило. В началото на април заминават за Германия при проф. Клекамп от Християнската болница на гр. Квакенбрюк.
    Професорът е категоричен, че младият мъж спешно се нуждае от животоспасяваща в случая операция, която трябва да бъде направена най-късно след месец. Стойността й е 20 000 евро. До 2-3 месеца след нея ще трябва да се направи  още една, на стойност 30 000 евро.
    Планувано е това да се случи в Международния Институт по Неврология (INI Hannover) в Хановер, Германия от доц. д-р Венелин Герганов.
    Единственият шанс за живот на Симеон е парите да бъдат набрани с помощта на добри хора, тъй като сумата е непосилна за семейството. Това налага и организирането на дарителска кампания, която във Фейсбук е с мотото „Да помогнем на Симеон“. Регистрирана е и в най-голямата онлайн дарителска платформа в България HelpKarma Foundation, където вече са набрани над 1000 евро.

    Семейството се надява на помощ и подкрепа от милосърдни хора, за да се излекува младият мъж!

    Дарителска банкова сметка:

    IBAN: BG82STSA93000025145185

    BIC: STSABGSF

    Банка ДСК ЕАД

    Pay Pal account: simeonyanakiev@abv.bg

    Epay: Клиентски номер (КИН): 0391039638

    https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-simeon-60

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини