4 °C

Остров само за (богати) жени

Допреди две години основателката на общността SuperShes (СуперТе) Кристина Рот ръководи консултантски бизнес за над $45 милиона. Продава го и създава женска общност, наречена SuperShes. През септември м.г. купува частен остров във Финландия от 34 декара, на който се допускат само жени - за нея и общността, където се събират за рекреационни терапии.

Общността наброява близо 6000 души, които ползват отстъпки до $7250 за различни дейности на острова, които укрепват тялото, ума и душата: каякинг, дихателни упражнения, специални храни, масажи, йога, разказва Business Insider. 

Рот пристига от Германия в САЩ през 2003 г. единствено с две чанти багаж и 12 години по-късно управлява бизнес за милиони. През 2015 г. консултантската й компания - Matisia Consultants, й осигурява 7-о място в списъка на Forbes за най-успешните бизнес дами. Приходите на компанията по това време възлизат на $45 милиона.

Кристина не стартира SuperShes като бизнес, а като платформа, чието съдържание да е свързано с представянето на интересни жени. Впрочем, преди островът да бъде закупен, обществото има други четири убежища и вече има "островна мрежа" - две на Хаваите, едно в Търкс и Кайкос (отвъдморска територия на Великобритания), където е всъщност седалището на общността, и друго, коео ползват заедно с основателя на Virgin Ричард Брансън на неговия остров Некер.

Всяка жена, която встъпва в SuperShes, преминава сериозни проверки, с което обществото си навлече силни критики. Някои обвиняват женския анклав, че е елитарна и привилегирована колония, предназначена специално за богати жени, която изключва мъжете и дискриминира ЛГБТ общността. Рот обаче каза, че всеки, който се идентифицира като жена, е добре дошъл да кандидатства.

Островът е елитен, не всеки може да си купи остров, но островът наистина е само върхът на айсберга, казва Кристина. "Определено имам много повече намерения за SuperShes и това, което бих искал да постигна с него."

Сезонът е 12 седмици, започвайки през юни, а в четирите постройки на острова могат да се настанят максимум 10 жени във всеки един момент. Това означава, че само 120 от 6000-те членки на SuperShes могат да участват в едноседмичната почивка за предстоящия сезон.

Има три ценови пакета за място на острова, вариращи от $3500 до $7250 или между 2900 и 5900 евро. Няколко "номинирани" жени също ще имат възможност да останат на острова безплатно, казва Рот.

Бившата руска атлетка Лана Михеева е фитнес инструктор на острова.

Основният пакет е $3500 и ще ви осигури едно от две единични легла в обща стая в каюта с четири човека. Малко по-високата категория е от $4790 и ви осигурява едно от двете двойни легла в двуетажна кабина. Най-скъпият пакет е за $7246 и ще ви осигури кабина само за вас. Всичко е включено в пакетите - храната, масажите и вземането от летището с кола, макар че можете да изберете хеликоптер, който за 20 минути ще ви докара.

А, да, в менюто не е предвиден алкохол. То е изключително здравословно. Идеята е детоксикация, загуба на тегло и една наистина добра почивка.

Източник: ClubZ.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
10 дек 2019
Последни новини