14 °C

Фирма иска да изгради електрически зарядни станции за автомобили в Димитровград

Изображение 1 от 2

  Предложение за изграждане на зарядни станции за автомобили е постъпило  в Община Димитровград от фирма „еМобилити Интернешънъл“ АД. Ползите, които изтъква инвеститорът са:

  • Развитие на алтернативна транспортна структура, от която да могат да се ползват жителите и гостите на града; предлагане на достъпни услуги за наем на електрически автомобили.

  • Онлайн и мобилна система за резервиране и заплащане за наем на множество електромобили;

  • Онлайн и мобилна система за проверка за свободни станции, резервиране и заплащане на услугата/използваната електроенергия.

  За реализацията на проекта е нужно Община Димитровград да осигури две подходящи за монтиране на зарядни станции електрифицирани места, заедно с прилежащи към тях две паркоместа. Това трябва да лгасува местния парламент идния четвъртък.

  Исканата от фирмата инвеститор площ е по 1 кв.м. на две предварително избрани места в града. Ако градския парламент одобри докладната, ще се обяви търг за отдаване под наем за срок от 10 години на терен - общинска публична собственост, при първоначална тръжна месечна цена от  4.06 лв/кв.м. без ДДС.

  Емобилити Интернешънъл АД (с търговска марка Eldrive) е иновативна българска компания, която цели да популяризира и развие електромобилността в Югоизточна Европа. Фирмената визията е за удобен и екологично чист транспорт, който да окаже влияние не само на околната среда, но и да промени цялостно начина на мислене в посока към живот, свободен от въглеродни емисии.

  Фирмата използва система за управление на зарядните услуги, която е сред най-разпространените в Европа, като само в скандинавските страни тя има над 20 хиляди потребители. Стремежът е към създаване на удобна инфраструктура от зарядни станции, покриваща градската среда и основните пътни артерии на Балканския полуостров (България, Румъния,
  Македония, Гърция, Албания), включваща както бързо зарядни станции (DC), така и стандартен тип (АС). Интегрираната регионална платформа Eldrive, която фирмата изгражда, обединява възможностите както за намиране и избор на публично достъпна зарядна станция, така и за наем на лек или лекотоварен електромобил за ежедневни дейности. Първите ползватели на  екологичните автомобили са компании в сферата на логистичните, дистрибуторските и таксиметровите услуги.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ди
   Димитровградчанин 1981
   4 -2
   19:00, 20 юли 2018
   Готова съм да се хвана на бас, че във въпросната фирма Емобилити Интернешънъл АД, дялово участие има Стефан Димитров. Той отдавна има мераци да изгражда зарядни станции за автомобили в Димитровград. Дори беше свикал пресконференция преди време за да обяви официално тази си идея.
  • 2
   Az
   az
   2 -3
   20:33, 20 юли 2018
   И тебе какво те бърка бе-все някой трябва да га направи
   • Къ
    Кънчо
    1 0
    10:40, 22 юли 2018
    Бърка го че той няма дял ако ще кинефи да построят...
  • 3
   Не
   Не е
   0 0
   18:23, 22 юли 2018
   Има един Стефан,ама е Владимиров Спасов :)

  Хороскоп за 25.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  25 окт 2020
  Последни новини