"Да изчистим България заедно" на 15 септември

С фотоизложба, РИОСВ- Хасково ще даде старт на кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще бъде открита на 7 септември от 11 ч. Над 60 фотографии с интересни моменти от кампанията в региона в периода 2011-2017г. ще бъдат разположени във фоайето на инспекцията до 17 септември.

Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе на 15 септември.

Всички общини на територията, контролирана от РИОСВ- Хасково отново ще участват в инициативата с организиране на пунктове за раздаване на чували и ръкавици, почистване на замърсени терени и извозване на отпадъците.

Община Димитровград също подкрепя инициативата и призовава жителите на града Димитровград да се включат активно, като всеки един може да даде своя принос да направи града и мястото, където живее, още  по- приветливо и уютно.

Местата за почистване са прилежащите към жилищните сгради пространства, паркове, междублокови пространства, детски площадки, училищни дворове и дворове на детски градини.

За желаещите да се включат в кампанията, Община Димитровград е осигурила чували и ръкавици, които могат да се получат в стая 64 на 6 етаж в общинска администрация до 14.09.2018г. или в деня на кампанията на партерния етаж, както и извозване на събраните отпадъци.

След приключване на почистването, събраните отпадъци да се поставят до съдовете за ТБО, като същите ще се извозват до регионалното депо за ТБО в с.Гарваново.

Припомняме, че през 2017г. група димитровградчани се включиха в акция по почистване и обновяване на  катерушките, пързалките и пейките на детския кът в парк „Пеньо Пенев“.

Не забравяйте да отбележите изчистените от Вас места на картата на daizchistim.bg

Изпратете кратка информация и снимки за Вашето участие в кампанията на е-поща: pr_riosv_hs@abv.bg или във Фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ- Хасково „Приятели на природата“!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гж
    гж
    3 0
    21:43, 5 сеп 2018
    Спрете с тези простотии и направете така , че безотговорните граждани да не могат да замърсяват!! Глоби и пак глоби , никакви такива и ти да видиш как ще се променят нещата.Бръкни им в джоба на замърсяващите , а на онези дето нямат пари за глоби да метат и чистят !
Последни новини