Задържани акцизни стоки при няколко акции в Хасковско

При няколко акции на територията на Хасковска област през вчерашния ден са задържани акцизни стоки.

Цигари без бандерол иззеха при съвместна акция полицаи и митничари. Вчера на митнически пункт „Капитан Андреево“, на трасе влизащи автомобили, служителите са проверили два леки автомобила „Хюндай“ и „Мерцедес“. В първия, шофиран от 27-годишен гражданин на Иран са открити 2800 къса, а в немската кола с водач 50-годишен румънец – 700 къса папироси и 96 бурканчета билкова паста.

По-късно през деня е проверен и турски автобус, пътуващ за Румъния. В него са намерени 27 парфюма и 24 чифта спортни обувки с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Още 161,4 кг млечни продукти, забранени за внос от Турция са конфискувани от две коли, шофирани от харманлийци на възраст 20г. и 24г., които са предадени на БАБХ.

Артикулите и цигарите са иззети и са съставени 11 митнически разписки и 2 протокола за изземване. По същото време полицаи от Димитровград са проверили и 53-годишна с леката й кола „Пежо“. В багажника й са открити 10 чифта маратонки с надпис на търговски марки, за които не е представила документ за произход.

Алкохол без бандерол конфискуваха пък служители на РУ Харманли. Вчера по време на операция по линия на разпространение на безакцизни стоки, полицаи са извършили проверка на имот във вилна зона „Трифончето“ в землището на града, обитаван от 52-годишен. В пластмасови туби са намерени 1080 литра високоградусов алкохол, за което е уведомена Агенция „Митници“ за съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. В жилище, ползвано от 51-годишната съпруга на мъжа, полицаите откриват и 2 растения от вида на конопа с височина до 125 см. Образувано е досъдебно производство./снимки/

Полицаи от участъка в с.Минерални бани конфискуваха безакцизен тютюн. Вчера следобед те са проверили дом в с.Спахиево, обитаван от 74-годишен, където са намерели 100 грама нарязана листна маса тютюн без бандерол. Собственикът му го е предал с протокол.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини