Община Димитровград с нов бизнес пътеводител на града

Община Димитровград и “Тракия Тех” продължават стратегическото си партньорство по разширяване на индустриалните зони в южна България с издаването на нов бизнес пътеводител на града, който да затвърди имиджа на общината като притегателна дестинация за инвестиции и млади професионалисти. На пресконференция на 10 октомври в 11.00ч. в заседателната зала на втория етаж в общинска администрация Димитровград, представители на екипа на "Тракия Тех" и социологическа агенция "Ноема" ще дадат повече информация за стъпките и очакваните резултати до края на 2018 г.

Стратегическа цел на Община Димитровград е обръщане на демографския тренд към ръст на населението, увеличаване на броя на младите хора, които остават в града след завършване на гимназия, привличане на професионалисти и таланти от други градове и от чужбина. Основа за постигане на тази стратегическа цел е утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града.

Общината и участниците в този процес осъзнават необходимостта от публикация, която да бъде използвана като актуален документ с данни, сравнения и анализ на трендовете за града и региона. Този документ следва да съдържа и в себе си стратегически насоки и визия за индустриалното и технологично бъдеще на Димитровград.

Изданието ще се базира върху основните изводи и констатации от най-актуалното изследване на бизнес средата и икономическото развитие на общината. Докладът от изследването открои уникалните конкурентни предимства на града и региона като инвестиционна дестинация и утвърждаването и на глобалната бизнес карта. Анализът е иницииран от кмета на Община Димитровград Иво Димов и  изготвен от изследователскиs екип на “Тракия Тех” - платформата за привличане на високотехнологични инвеститори и дигитална трансформация на традиционните индустрии в България.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини