Кметът Иво Димов на участие на държавната комисия по безопасност на движението по пътищата

Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва днес в работата на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДП).

Заседанието ще се проведе от 14.00 часа в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи.

В дневен ред ще бъдат обсъждани промените в организацията на работата на ДОККПБДП съгласно ПМС № 178 от 24.08.2018 г, визията на министерството на вътрешните работи, министерството на регионалното развитие и благоустройството и министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията относно политиката по осигуряване на безопасността на движението, както и информация относно пътнотранспортните произшествия от началото на 2018 г до 30 .09.2018г. и извършваните за този период дейности, финансирани от Фонд „Безопасност на движението“.

Ще бъдат обсъдени проекти на мерки за подобряване на безопасността на движението до 2020г. и информация на Агенция Пътна инфраструктура относно подготовката на пътната мрежа за експлоатация при есенно-зимни условия, както и предложение за финансиране на проекти свързани с безопасността на движението от  Фонд „Безопасност на движението“: Иво Димов е делегиран да представлява Сдружението на общините на днешната комисия при Министъра на вътрешните работи, Младен Маринов.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини