Мисия "Цветни очила" за всички младежи в Димитровград

Мисия "Цветни очила" е инициатива на Общински ученически парламент и представлява тип неформално гражданско образование, тя ще се проведе на 28.01.2019г. (понеделник) от 15:30ч. в ОП "Детски и младежки център".

Чрез игри, дискусии и подбрани практики ще се дискутират темите култура, предразсъдъци и човешките права. Работилниците са напълно безплатни и ще се водят от инициативни, млади доброволци. Мероприятието е подходящо за деца над 11 годишна възраст.

Проектът "Coloured Glasses" ("Цветни очила") е съвкупност от работилници, които предоставят възможност на младите хора да изследват нагласите си спрямо собствената си култура, както и спрямо други култури. Работилниците помагат да се осъзнаят понятия, като култура и идентичност, междукултурно общуване, стереотипи, предразсъдъци, дискриминация и неравенство, човешки права и отговорности. Coloured Glasses използва подхода на неформалното образование (учене чрез опит), в което връстници обучават връстници.

ОП ,,Детски и младежки център‘‘ кани всички желаещи да се включат в инициативата на 2рия етаж в младежкия център в зала 1.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини