Общината обявява конкурси за два директорски стола на общински структури

Два конкурса обяви днес Община Димитровград – за директори на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Общинско предприятие „Детски и младежки център” (ОПДМЦ). Двете общински структури се оглавяват от временно заемащи длъжността директори.

Директорт на ОП ДМЦ Радка Тодорова е ВрИД от около 7 години, сподели сама тя в телефонен разговор, на въпроса дали ще се кандидатира за позицията на директор на общинското предприятие, тя отговори, че все още не е взела решение дали ще участва в обявения конкурс.

Градска Библиотека Пеньо Пенев е с ВрИД директор от 2012 година, като тогава бе назначен Петко Каневски. Каневски се пенсионира октомври месец миналата година и от тогава мястото на ВрИД директор се заема от Валентина Терзиева. Терзиева заяви пред BGvesti, че отговаря на всички изисквания заложени за длъжността, но има време да обмисли дали да се кандидатира за мястото на директор на градската библиотека.

Условията за участие в конкурсите са публикувани на сайта на Общината и могат да бъдат намерени в раздел „Обявления за конкурси“. Конкретно, за библиотеката – ТУК, за ОПДМЦ – ТУК.

Временни са директорите и на Историческия музей и ОДТ „Апостол Карамитев“, и там от дълги години за позициите не са обявявани конкурси за постоянни директори. ВрИД на общинския театър е Тодор Боянов от октомври 2011 г. След като днес ОбС - Димитровград взе решение за приемане на правила за провеждане на конкурси и възлагане на управлението на търговските дружества с общинско участие, се очаква да бъдат обявени конкурси и за театъра и музея.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини