7 °C

Приеха бюджета на Димитровград с 21 гласа "за", 5 "против", 4-ма се въздържаха

На провелото се днес заседание на Общинския съвет, първо за годината в която ще се проведат местни избори, се прие бюджета за 2019 година. Разглеждането и обсъждането му бе на 11-ти този месец, като бюджетните средства за 2019 година са 38 767 759 лв. Пет общински съветници бяха "ПРОТИВ", четирима гласуваха с "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ" и 21 местни парламентаристи гласуваха „ЗА” бюджета и разпределението на средствата в него.

Тези, които не подкрепиха приемането на предложената финансова рамка, бяха съветниците от коалиция „Да за Димитровград” и на БСП. Съветниците от червената партия аргументираха решението си да не подкрепят финансовата рамка, заради общинската политика по разпродаване на общинско имущество, което ще лиши общината от приходи от наеми. Другите изтъкнати причини бяха малкото заделени средства за селата, обезлюдяването на общината и миграцията на младите хора, както и недостатъчното финансиране, предвидено за болницата, което тази година е намалено до 240 000 лв.

„Пълен нонсенс е това, което казвате. Няма друга община в страната, която да заделя толкова много средства за здравеопазване. Това е заслуга на администрацията и тези, които успяват да балансират приходите и разходите, и не го считам за успех за ОбС”, заяви кметът. Той припомни, че финансовото потъване на МБАЛ „Св. Екатерина” е започнало в друг мандат и обвини социалистите, че вина за това имат и те. „Вие гласувахте против един специалист от София да дойде и да поеме болницата. Спомняте ли си този случай? Спомняте ли си колко бяха задълженията на болницата? Искате да има пари за селата и болницата, но не казвате откъде да дойдат? Аз не искам да подкрепяте бюджета, защото ще подкрепяте едно успешно управление на ГЕРБ, което е доказано със своите резултати”, заяви кметът. Той подчерта, че 8 години местните данъци не са увеличавани, а от 4 години осигурява допълнително финансиране за МБАЛ по програма за труднодостъпни и отдалечени болници на здравното министерство.

По отношение на продажбите на общинска собственост, Димов заяви: „Как да осъществяваме икономическа политика, как да има инвестиции и нови работни места, ако спъваме бизнеса и не му даваме възможност да се развива. Развиването на бизнеса минава през закупуването на земя. Ей тази икономическа политика е тотално сбъркана и никога няма де се оправим”, обърна се към социалистите е градоначалникът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
20 яну 2020
Последни новини