Двама люксембургци на колела похапнаха топли закуски в Димитровград и продължиха

Изображение 1 от 6

    На 7-ми май, група от двама люксембургци, поели на европейски велопоход, преминаха през Димитровград. Младите колоездачи спряха до заведение за топли закуски, където хапнаха и продължиха в посока Стара Загора.

    Люксембургците видимо изпитваха затруднения в комуникацията си с димитровградчани на английски език и веднага след като поеха енергия от закупените закуски, продължиха своя велопоход.

    Според човек, разговарял с групата ентусиасти на колела, те са тръгнали от Люксембург и са преминали през почти цяла Европа, като крайната им дестинация била Турция. Сега младежите се завръщали към родината си с много интересни случки и преживявания. Изминали са над 2 000 километра на колела и са били в 8 държави, като това приключение е започнало в началото на месец април, а времето не е било благосклонно към тях, но въпреки всичко са заредени с много положителни чувства и емоции и са се запознали с много интересни и различни хора.

    Люксембург е сред най-малките суверенни държави в Европа, с население от малко над половин милион души и обща площ от 2586 km². Тя е вътрешноконтинентална държава в Северозападна Европа, със столица едноименния град Люксембург. Граничи с Белгия на север и запад, с Германия на изток и с Франция на юг.

    Люксембург е многоезична страна. В ежедневието се говори на люксембургски език, по произход немски (франконски) диалект, който от 1984 г. е официален в страната. В началните училища се преподава предимно на немски, а в гимназията се преминава почти изцяло на френски. За делови и административни цели се използва основно френски. И трите езика са официални.

    Люксембург е на първо място по доход на глава от населението в света.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини