Къде да паркираме около обновения Бабин пазар?

    Днес, 8-ми април, бе първият работен ден на обновения зеленчуков пазар в центъра на Димитровград.

    По проекта за реконструкцията на пазара са изградени и два нови паркинга в района на тържището. Единият се намира от северния му край, непосредственно до единия от входовете на пазара, а другият е върху бившето хандбално игрище, намиращо се източно от средата на пазара. Функционира и платеният паркинг от западния край на тържището.

    В момента и двата новоизградени паркинга са безплатни и няма ограничения за паркирането на тях, заяви кметът Иво Димов. След като се разработи тържището, ще се мисли какви ще са правилата за паркиране, но за сега остава безплатно. На платения паркинг от западния край, също може да се паркира, а престоят там е безплатен за първия половин час, който е достатъчен за пазруване.

    Новото е, че уличката, преминаваща покрай пазара, и по която се стига до големия паркинг (бившата хандбална площадка) е еднопосочна. Влизането в нея е от юг, от страна на централна поща, а излизането – до ПМГ „Иван Вазов“.

    „Все още обясняваме на зареждащите магазините в периферията на новия пазар за новите правила за движение, защото голяма част от тях не са от града и им трябва време за да се запознаят с новия ред“, съобщиха работещи на тържището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини