35 °C

Милко Багдасаров: За БСП промяната в България е приоритет на този вот

Разговор с председателят на Областният съвет на БСП и общински съветник Милко Багдасаров.

-Г-н Багдасаров, кое прави тези избори за Европарламент жизненоважни за нашата страна?

-Това са най-важните избори, които ще предопределят бъдещето на България. Фактът ,че управляващите от ПП ГЕРБ са започнали усилено да работят , показва , че те са притеснени от изхода от тези евроизбори. Този вот по традиция протича спокойно, но управляващата партия е видимо обезпокоена и изнервена. Вотът на избирателите ще бъде решаващ за политическите процеси в бъдеще, защото той ще бъде оценка за политиката на ГЕРБ. Ако българските граждани желаят България на техните мечти,  искат децата им да не мислят за емигриране, искат да няма бюрокрация , проядена от тотална корупция, то единствената алтернатива на това управление е Българската социалистическа партия. Това е факт, защото останалите политически партии не са в кондиция. Дори политически сили, предлагащи доскоро алтернативи, влязоха в управлението и на практика тяхната политика се съподчини на ГЕРБ.

  БСП разчита на победа на евровота. Това ще даде възможност да поискаме предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията на избирателите за едно справедливо социално управление. Ние искаме да възродим България. Да спрем търкалянето надолу-увеличение на цени, на емиграция, на бедност. Псевдоувеличението на някои заплати, няма да промени този стил на управление на ГЕРБ.

-Как ще охарактеризирате листата на БСП за Европарламент?

-Достатъчно знакови са няколко имена в листата. Най-напред присъствието на локомотива в борбата срещу корупцията като водач на листата в лицето на Елена Йончева. Тя не пести усилия за да разобличи това корумпирано управление. На второ място това е човекът, който цяла България трябва да оценя по достойнство-президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той има позициите да направи това, което всички депутати на страната ни в Европейския парламент не можеха да постигнат. Ключов е и Иво Христов, който символизира държавността в нашата листа, като човек ,свързан с президента Румен Радев. Мисля, че всеки от останалите в листата тежи на мястото си и оправдава очаквания.

-Достатъчно позната ли е вече листата ви за евродепутати в Кърджалийска област? Вие работите много със симпатизантите на БСП.

-Направихме важни срещи с широк отзвук. Водачът на листата Елена Йончева проведе разговор лице в лице с обществеността на Кърджали. Сергей Станишев макар и на частно посещение преди няколко месеца, не пропусна да се срещне с хората от областта. Това са все социалисти,  които не се нуждаят от представяне.Те са много добре познати. В годините много са помагали на Кърджали. Тук ще отбележа , че членът на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов, който отговаря за Кърджали също е в листата. В листата са популярни личности като Румен Гечев, Деница Златева и др. Това са хора достатъчно познати и признати.

-75 процента от нормативната уредба в общини и регионални власти са съгласувани с европейските директиви. Ще продължи ли българската левица в рамките на европейската да отстоява интересите на регионите ни?

-Това е вторият по-значимост момент в нашата кампания. Много се опитват да посочат, че е важно какво правим в Европа, а не в България. Аз мисля, че приоритетите се степенуват точно, както ние го правим.Важна на първо място е България. Важно е интересите на нашите региони да намират място в евродирективите. Естествено това , което правим за хората в България,ще бъде защитавано и в Европейския парламент. Европейската левица защитаваща един по-социален и справедлив живот, води коренно различна политика от дясната Европейска народна партия.

-Ще продължи ли битката за премахването на двойният аршин в хранителните стоки и дискриминацията спрямо българските превозвачи, която водят наши евродепутати в ЕП?

-Това са само част от битките. Ние искаме всички да защитаваме тезата, че Европа не може да бъде на две скорости. Не можем да бъдем втора ръка държава. Не можем да бъдем периферията на Европа. Не е достатъчно да ни потупват по рамото, че спираме мигрантите. Нашата задача е да обясним на хората, не само в България, че основната ни цел е социална политика и по справедлив живот.

 В този смисъл голямата част от нашите организации в областта номинираха за евродепутат президента на ПЕС Сергей Станишев. Той в качеството си на  председател на БСП, на премиер и на евродепутат е посещавал най-много Кърджали и областта. Именно към него и към водача на листата Елена Йончева се адресират социалните послания на нашите привърженици в областта.

-БСП е под №18 в интегралната бюлетина. Как се отнася социалистическата нумерология към тази цифра?

-С цифрата 1 свързваме очакванията да бъдем първа политическа сила след този вот. С най-висок изборен резултат. А  цифрата 8 пък според нас сочи броят на депутатите, които нашите избиратели ще вкарат в Европейския парламент.  Т.е.първо място с осем депутата. Затова трябва да гласуваме с №18 за да бъдем не само добре представени в ЕП, но и да променим България. Голямата ни цел е променена България, за която всички мечтаем.

-Какво трябва да знаят за преференциите Вашите избиратели?

-Тук има един съществен елемент. Избирателите, включително и тези на БСП , трябва да гласуват с преференции. За кандидатите на БСП това са номерата от 101 до 117.

-Към какво трябва да се стремят социалистите и техните симпатизанти на тези избори в областта?

-Искат ли промяна, то това се постига с бюлетина №18. Това се отнася не само за нашите симпатизанти в областта, но и в цялата страна.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  КЪРДЖАЛИЕЦ
  0 0
  08:27, 23 май 2019
  Този от 20 години пее една и съща песен.промяна.ти ли си промяната.номенклатурчик може ли да е промяна.оттегли се най после.абсурд макар и малък но е келепир.

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини