13 °C

Ще продължат ли електровелосипедите да са безплатни за димитровградчани?

Изображение 1 от 4

  20 електрически велосипеда са на разположение на димитровградчани и гостите на града, като те бяха закупени по европроект за създаване на устойчив план за градска мобилност. Стойността на закупените електрически велосипеди по програмата бе около 25 000 лева, а срокът на проекта изтича в края на този месец.  

  Срещу лична карта – безплатен електрически велосипед за час и половина в Димитровград

  До изтичане на проекта колелата се използват напълно безплатно от димитровградчани и гостите на града, само срещу лична карта. След изтичането му в края на месеца общината трябва да определи при какви условия ще могат да бъдат използвани. До края на проекта всички разходи свързани със закопуването и отдаването им са били финансирани от него, това включва разходи за помещения, персонал и др. Пунктовете от които се отдават електрическите велосипеди са 2 в сградата на градска библиотека "Пеньо Пенев" в центъра на града и зад бившето кино "Химик" в кв. "Христо Ботев".

  На днешната заключителна пресконференция, състояла се в общината, зам.-кмета Яшо Минков обесни, че ще бъдат анализирани цифрите и общинското ръководство ще вземе решение, ще продължава ли да функционира тази система и под каква форма може да се финансира.

  Анализите на община Димитровград са, че към услугата има сериозен интерес и е ползвана от доста жители на града. От стартирането на дейността - на 19 септември миналата година до днес, велосипедите са навъртели 3388 часа и са били отдавани 2 255 пъти. Като трябва да се вземе и в предвид, че за тези 8 месеца се включват и зимните месеци, които не са най-атрактивното време за каране на велосипед. Времето, в което се отдават колелата, е само през делничните работни дни от 08:00ч. до 18:00 часа.

  Велосипедите, които се отдават, са два типа и се различават по наличието на рамка и липсата на такава (образно казано мъжки и дамски), имат 3 режима на задвижване, като „конвенционален“ - с въртене на педали, подпомогнато – с въртене на педалите и подпомагане от електромотора и напълно задвижени от електромотор. Скоростта която могат да развият е почти 40 км/ч., всеки велосипед има монтирана GPS система за проследяване в реално време, която се следи от седемте служители, ангажирани в проекта и с едно зареждане на батерията може да измине окло 50км.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Св
   свой
   2 -4
   10:57, 30 май 2019
   За две КОЛЕЛЕТА,толкова мислене,такава сериозност,режими,лични карти.Интересно,защо ЕС дава пари за КОЛЕЛЕТА, а не дава пари за производство? ЕС прибира милиони от завода в Димитровград под формата на екоГЛОБИ и ни дава КОЛЕЛЕТА.

   Индианците обаче се радват.Те мислят,че ЕС мисли за тях.Те сега се чувстват ценни,защото отговарят за ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА.Има какво да коментират,за какво да пишат по медиите.

   Това са европейските ценности.От България към ЕС текат милиарди,текат еничари връщат ни КОЛЕЛЕТА!
   • ??
    ???
    3 0
    11:28, 30 май 2019
    Димитров ти ли си бе?
    Завода си заслужава глобите защото замърсява, имаха години да го направят по-екологично чист но им се досвидяха едни пари, сега реват.
    И да, има и един куп заводи построени по програма "конкурентоспособност" ама важното е да се плюе.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 28.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
  28 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
  28 окт 2020
  Последни новини