Ориентировачите на "Компас" с редица успехи, готвят Приз "Хасково"

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" се завърнаха с редица отличия от състезания в района на Самоков от календара на държавните първенства, провели се от 4 до 6 октомври.

    В петък вечерта в село Рельово се проведе Държавното първенство по нощно ориентиране, в което участваха 34 клуба с 230 състезатели. В студената нощ при постоянен ситен дъжд, девет състезатели от "Компас 1994" имаха подготовка и смелостта да преминат по трудните маршрути на нощното първенство и се представиха достойно, спечелвайки четири индивидуални отличия. Дванайсетокласничката от Езиковата гимназия Даяна Попова се класира на трето място в групата на 18-годишните девойки, а ветераните Николай Стилев, Добри Топалов и Тодор Стратиев, който е президент и треньор на хасковския клуб, се наредиха на второ място в групите на връстниците си.

    Достойно се представиха Димчо Фърталев и Ивана Йорданова със седми места при 14-годишните, а 12-годишната Ванеса Бачварова се нареди на 11-то място също при 14-годишните.

    През втория ден в курорта Боровец се проведоха състезанията за Купа "Самоков", в която към хасковския тим за нощното състезание се присъединиха и три деца, преминали това лято обучение по програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време". Това са Мария и Никола Делчеви и Христо Димов, които с успех преминаха маршрути за по-големи деца.

    В неделя отново в района на село Рельово с участието на 230 състезатели от 35 клуба се състоя Държавното първенство маратон, в което хасковлии участваха в две категории. Даяна Попова при 20-годишните девойки се класира на 5-то място, а Николай Попов при 40-годишните мъже се пребори за второто място. Останалите състезатели участваха в отворени маршрути и също бягаха добре, като Дияна Янева спечели премия от местни производители.

    Това не е последното участие за хасковските състезатели през тази година. Предстоят състезанията за Приз "Хасково" под патронажа на община Хасково на 19 и 20 октомври в парк "Кенана", в които освен традиционните категории ще има и маршрути за любители, в които са поканени всички желаещи - деца, младежи и възрастни граждани от Хасково да преминат един лек маршрут под формата на разходка.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини