"Детето на годината" продаде хамстерите си в помощ на Михаела, но ще се грижи за тях докато Михаела оздравее

Изображение 1 от 6

    Хамстерите на 9-годишната Ана-Мария, които тя предложи да продаде, за да помогне със събраната сума за Михаела, която се нуждае от скъпоструващо лечение, са продадени. Благородната постъпка на детето, възпитаник на ОУ "Пенчо Славейко", допренесе със сумата от 80 лева, на каквато стойност са продадени хамстерите.

    Хамстерите не са сменили собственика си, въпреки че жена е дала 80 лева за тях. За животинките още се грижи детето, станало "Дете на годината" в категорията "Доброволчески и хуманитарни инициативи" - второкласничката Ана-Мария. Момичето, което е решило да се раздели с любимите си гризачи, ще се грижи за тях докато Михаела, която се бори със Сарком на Юинг, се подбри и бъде изписана от болницата, след което ще й ги подари. Тя каза, че не се познава с Михаела, но това не я спира да иска да помогне на момиченцето от Димитровград и ще се радва да се запознаят, когато й даде малките животинки, които да я радват.

    Самите хамстерчета са много гушливи и по цял ден си играят, казва второкласничката. "Аз ги обичам и те ме обичат", сподели детето. Ана-Мария привлече голямо внимание върху себе си с благородната си инициатива и сподели, че децата в училищи я поздравяват, а наградата ще сложи в дома си на видно място, за да я виждат всички, които й идват на гости.

    По думите на Ана-Мария, след нейната постъпка е повлякла и други деца от училището които са готови да се разделят със свои любимци, за да помогнат на болното момиченце. Директорката на училището, Снежана Ангелова допълни, че това е не е единствената доброволческа инициатива в школото, там редовно се огрганизират различни мероприятия, за да се провокира сърдечността на децата, които да желаят да помагат. Ана-Мария действа заразително на останалите деца и те искат да следват нейния пример, питат как те могат да помогнат и изразяват готовност да се разделят със свои домашни любимци в помощ на 7-годишната Михаела.

    В училището наскоро е приключила и друга доброволческа инициатива, в която с помощта на деца и родители са събирали в продължение на 3 месеца жълти стотинки, с които са закупили вече 10 отоплителни конвектора за детското отделение на димитровградската болница. По същата инициатива - за събиране на жълти стотинки, от ОУ "Пенчо Славейков" са предоставили над 40 килограма жълти монети за закипуване на кувьози за детското отделение в град Хасково. "Ние не спираме с благотворителните кампании, събираме и капачки, организираме и благотворителни базари, за да провокираме доброто в децата и родителите", заяви Снежана Ангелова, директор на училището.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини