Дариха автомобил на доброволците в Димитровград

Изображение 1 от 2

    Днес, кметът на община Димитровград лично получи дарение на автомобил Рено Канго, който ще се ползва от доброволчески екип в борбата с коронавируса.  

    Автомобилът е предоставен от „Рено Нисан България" и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan, които осигуряват автомобили, за да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

    Още 6 автомобила от днес са на разположение на екипите в Благоевград, Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България", бяха предоставени за нуждите на Столична община, 3 автомобила получи община Варна и един община Плевен.

    „Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация" – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България" Емил Гърнев.

    С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините, „Рено Нисан България" изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините  до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

    „Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората" – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ди
      Динко
      7 0
      17:10, 15 апр 2020
      Честито да е на кмета новата кола нали не мислите че смятаме че ще иде автомобила при някой прост работник ще иде при на кмета някой негов човек
    • 2
      Ах
      Аха
      5 0
      17:53, 15 апр 2020
      Къде са тези доброволци към общината? Много скоро ще се види кой я кара тази колица...
    • 3
      X
      X
      7 0
      18:09, 15 апр 2020
      Кмета да си сложи маската както трябва и да махне ръкавиците. Много сме стриктни, а нищо не правим както трябва.
    • 4
      Ло
      локомотива
      5 0
      19:01, 15 апр 2020
      Много добре за дарението,ама тва рено ша му грейне чайника на някой ямач и пак разходи,дано има каско.
    • 5
      Па
      Парвеню
      5 0
      21:37, 15 апр 2020
      Заедно можем ? . Заедно ,но с кой и кои !
      И пък знаем какво можете , да усвоявате народни пари !
    • 6
      Ей
      Ей, тикв..
      7 0
      00:35, 16 апр 2020
      Сложи си маската както трябва, бе тюфлек! И кой ще кара колата, като общината няма нито един доброволц?
    • 7
      Гр
      Гражданин
      7 0
      07:27, 16 апр 2020
      От къде ли е пропита тази показност на тюфлека ? И да я кара по скромно , да не би да ги е дал от джоба си !
    Последни новини