17 °C

Отварят парковете в Димитровград при строги правила

От утре, 27 април посещенията във всички паркове в Димитровград ще бъдат разрешени, съобщи в социалните мрежи кметът Иво Димов.

Те ще бъдат отворени за следните групи граждани: 
- родители с деца;

- бременни жени;

- единично спортуващи;

- собственици на домашни кучета, 

при условията на специална организация във връзка с противоепидемичните мерки.

Родителите с деца до 12 години и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч.
Единично спортуващи и собственици на кучета - до 9.30 и след 18.30 ч.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства, използването на детските, спортните  съоръжения и пясъчниците, игрите на деца в групи и с общи играчки, пиенето на алкохол в парковете, както и сядането на пейки и на тревата.

Задължително е носенето на предпазни маски. Разхождащите се трябва да спазват дистанция от поне 2.5 м и да избягват докосването на повърхности. При разходка на домашни кучета, е необходимо да се използва повод.
От местната администрация призовават за спазване указанията на служителите в парка. За реда в парковете ще се грижат общински служители, доброволци и полиция. Патрулите ще извършват обиколки и с електрически велосипеди, които общината има по международен проект “CHESTNUT”.

Препоръчва се, да не се посещават паркове от хора със симптоми като температура, кашлица, задух, а отпадъците да бъдат изхвърляни в контейнерите извън парка. 

Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани, информират още от Общината.

Парковете във Димитровград са с няколко входа и широки алеи и могат да бъдат ползвани разумно от всички без допълнителни ограничения.

От местната администрация призовават за спазване на правилата и указанията на доброволците и общинските служители на място, за да могат парковете да са отворени и да се опазим взаимно от заразяване.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ба
  Бай Хой (Кой)
  10 -2
  23:59, 26 апр 2020
  Народен съд, втора част... coming soon
 • 2
  Въ
  Въпрос
  11 -11
  00:34, 27 апр 2020
  Ами ако докато тичам залитна и падна, какво ще стане? Ще наруша еднопосочното движение, нали така? Ще ме разстрелят ли на публично място в парка, щото не съм като стадото в една посока и съм на земята поради падане/залитане???
 • 3
  Ив
  Иванов
  12 -3
  08:46, 27 апр 2020
  Поредната неграмотно юридическа заповед ,която скоро ще претърпи промяна.
 • 4
  Dd
  dd
  6 -1
  20:55, 27 апр 2020
  Кмете,имаш нещастието да си кмет на ГЕРБ,но можеш да застанеш на страната на народа.Когато вълната дойде,ще измете всички и няма да им пука кой какъв е.Вземи се стегни.Имаме късмет,че си над нивото на блатото ГЕРБ.Вземи поработи с ОБС.Допитвай се до хората,честните лекари,малките бизнеси и предприеми мерки,които да отпушат нещата.
  Нямам думи да опиша как официалната статистика в различните държави и ЕС,противоречи на политическите решения.
  Днес бях свидетел как уж кротки и обикновенни германци бяха бесни на опашката пред ЛИДЛ,заради новата наредба за маските в Германия.Кметове и президенти в Германия намериха вратички да заобиколят мерките.
  Мисли логично!Работи с и за хората!
  • Кр
   красю от сот
   1 0
   15:58, 28 апр 2020
   Ти явно не познаваш кмета,той самостоятелно решение неможе да вземе,трябва да му кажат-насочат.Иначе не е лош човек но не става за тая работа.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  3 -1
  23:38, 27 апр 2020
  Късно е чадо , да си сърба попарата която е дробил !
  С него и без него се тая.

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини