11 °C

Отварят парковете в Димитровград при строги правила

От утре, 27 април посещенията във всички паркове в Димитровград ще бъдат разрешени, съобщи в социалните мрежи кметът Иво Димов.

Те ще бъдат отворени за следните групи граждани: 
- родители с деца;

- бременни жени;

- единично спортуващи;

- собственици на домашни кучета, 

при условията на специална организация във връзка с противоепидемичните мерки.

Родителите с деца до 12 години и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч.
Единично спортуващи и собственици на кучета - до 9.30 и след 18.30 ч.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства, използването на детските, спортните  съоръжения и пясъчниците, игрите на деца в групи и с общи играчки, пиенето на алкохол в парковете, както и сядането на пейки и на тревата.

Задължително е носенето на предпазни маски. Разхождащите се трябва да спазват дистанция от поне 2.5 м и да избягват докосването на повърхности. При разходка на домашни кучета, е необходимо да се използва повод.
От местната администрация призовават за спазване указанията на служителите в парка. За реда в парковете ще се грижат общински служители, доброволци и полиция. Патрулите ще извършват обиколки и с електрически велосипеди, които общината има по международен проект “CHESTNUT”.

Препоръчва се, да не се посещават паркове от хора със симптоми като температура, кашлица, задух, а отпадъците да бъдат изхвърляни в контейнерите извън парка. 

Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани, информират още от Общината.

Парковете във Димитровград са с няколко входа и широки алеи и могат да бъдат ползвани разумно от всички без допълнителни ограничения.

От местната администрация призовават за спазване на правилата и указанията на доброволците и общинските служители на място, за да могат парковете да са отворени и да се опазим взаимно от заразяване.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ба
  Бай Хой (Кой)
  10 -2
  23:59, 26 апр 2020
  Народен съд, втора част... coming soon
 • 2
  Въ
  Въпрос
  11 -11
  00:34, 27 апр 2020
  Ами ако докато тичам залитна и падна, какво ще стане? Ще наруша еднопосочното движение, нали така? Ще ме разстрелят ли на публично място в парка, щото не съм като стадото в една посока и съм на земята поради падане/залитане???
 • 3
  Ив
  Иванов
  12 -3
  08:46, 27 апр 2020
  Поредната неграмотно юридическа заповед ,която скоро ще претърпи промяна.
 • 4
  Dd
  dd
  6 -1
  20:55, 27 апр 2020
  Кмете,имаш нещастието да си кмет на ГЕРБ,но можеш да застанеш на страната на народа.Когато вълната дойде,ще измете всички и няма да им пука кой какъв е.Вземи се стегни.Имаме късмет,че си над нивото на блатото ГЕРБ.Вземи поработи с ОБС.Допитвай се до хората,честните лекари,малките бизнеси и предприеми мерки,които да отпушат нещата.
  Нямам думи да опиша как официалната статистика в различните държави и ЕС,противоречи на политическите решения.
  Днес бях свидетел как уж кротки и обикновенни германци бяха бесни на опашката пред ЛИДЛ,заради новата наредба за маските в Германия.Кметове и президенти в Германия намериха вратички да заобиколят мерките.
  Мисли логично!Работи с и за хората!
  • Кр
   красю от сот
   1 0
   15:58, 28 апр 2020
   Ти явно не познаваш кмета,той самостоятелно решение неможе да вземе,трябва да му кажат-насочат.Иначе не е лош човек но не става за тая работа.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  3 -1
  23:38, 27 апр 2020
  Късно е чадо , да си сърба попарата която е дробил !
  С него и без него се тая.

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини