Отварят парковете в Димитровград при строги правила

От утре, 27 април посещенията във всички паркове в Димитровград ще бъдат разрешени, съобщи в социалните мрежи кметът Иво Димов.

Те ще бъдат отворени за следните групи граждани: 
- родители с деца;

- бременни жени;

- единично спортуващи;

- собственици на домашни кучета, 

при условията на специална организация във връзка с противоепидемичните мерки.

Родителите с деца до 12 години и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч.
Единично спортуващи и собственици на кучета - до 9.30 и след 18.30 ч.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства, използването на детските, спортните  съоръжения и пясъчниците, игрите на деца в групи и с общи играчки, пиенето на алкохол в парковете, както и сядането на пейки и на тревата.

Задължително е носенето на предпазни маски. Разхождащите се трябва да спазват дистанция от поне 2.5 м и да избягват докосването на повърхности. При разходка на домашни кучета, е необходимо да се използва повод.
От местната администрация призовават за спазване указанията на служителите в парка. За реда в парковете ще се грижат общински служители, доброволци и полиция. Патрулите ще извършват обиколки и с електрически велосипеди, които общината има по международен проект “CHESTNUT”.

Препоръчва се, да не се посещават паркове от хора със симптоми като температура, кашлица, задух, а отпадъците да бъдат изхвърляни в контейнерите извън парка. 

Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани, информират още от Общината.

Парковете във Димитровград са с няколко входа и широки алеи и могат да бъдат ползвани разумно от всички без допълнителни ограничения.

От местната администрация призовават за спазване на правилата и указанията на доброволците и общинските служители на място, за да могат парковете да са отворени и да се опазим взаимно от заразяване.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ба
    Бай Хой (Кой)
    10 -2
    23:59, 26 апр 2020
    Народен съд, втора част... coming soon
  • 2
    Въ
    Въпрос
    11 -11
    00:34, 27 апр 2020
    Ами ако докато тичам залитна и падна, какво ще стане? Ще наруша еднопосочното движение, нали така? Ще ме разстрелят ли на публично място в парка, щото не съм като стадото в една посока и съм на земята поради падане/залитане???
  • 3
    Ив
    Иванов
    12 -3
    08:46, 27 апр 2020
    Поредната неграмотно юридическа заповед ,която скоро ще претърпи промяна.
  • 4
    Dd
    dd
    6 -1
    20:55, 27 апр 2020
    Кмете,имаш нещастието да си кмет на ГЕРБ,но можеш да застанеш на страната на народа.Когато вълната дойде,ще измете всички и няма да им пука кой какъв е.Вземи се стегни.Имаме късмет,че си над нивото на блатото ГЕРБ.Вземи поработи с ОБС.Допитвай се до хората,честните лекари,малките бизнеси и предприеми мерки,които да отпушат нещата.
    Нямам думи да опиша как официалната статистика в различните държави и ЕС,противоречи на политическите решения.
    Днес бях свидетел как уж кротки и обикновенни германци бяха бесни на опашката пред ЛИДЛ,заради новата наредба за маските в Германия.Кметове и президенти в Германия намериха вратички да заобиколят мерките.
    Мисли логично!Работи с и за хората!
    • Кр
      красю от сот
      1 0
      15:58, 28 апр 2020
      Ти явно не познаваш кмета,той самостоятелно решение неможе да вземе,трябва да му кажат-насочат.Иначе не е лош човек но не става за тая работа.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    3 -1
    23:38, 27 апр 2020
    Късно е чадо , да си сърба попарата която е дробил !
    С него и без него се тая.
Последни новини