Изложбата шедьоври на Рафаело отваря отново в Рим

Изложбата с шедьоври на ренесансовия майстор Рафаело в Рим ще отвори отново врати в деня, когато трябваше да бъде закрита, съобщиха световните информационни агенции.

Само три дена след като беше открита в "Скудерие дел Куиринале" на 5 март, изложбата беше затворена заради епидемията от новия коронавирус. Билети предварително бяха купили над 70 000 души.

Почитателите на изкуството сега могат да видят творбите, сред които са 120 картини, рисунки и етюди на Рафаело, от 2 юни. Първоначално в този ден изложбата трябваше да бъде закрита.

Заелите творбите музеи, като галерията "Уфици", се съгласиха да отстъпят произведенията до 30 август. Картини от колекциите си са предоставили също Лувърът, националните галерии в Лондон и Вашингтон, музеят Прадо.

Италианците ще могат да се придвижват между регионите от 3 юни. Те се надяват другите държави скоро да разрешат на гражданите си да пътуват, защото туризмът е ключов за икономиката им.

Изложбата в "Скудерие дел Куиринале" е по случай 500-годишнината от смъртта на Рафаело. Работното й време е бъде удължено до късно вечер, за да се избегне струпването на хора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини