-2 °C

Защо ОбС не проведе 2-ро подред заседание и защо ще трябва да проведе през юни?

Общинският съвет на Димитровград пропуска провеждането на второ подред заседание - такива не се проведоха през месеците април и май.

Според председателя на ОбС Гергана Кръстева, основната причина за непровеждането на заседанията два месеца подред не е епидемиологичната обстановка, а главно липсата на внесени докладни за обсъждане. Към този момент, по думите на председателя, има внесени само 2 докладни, които не са неотложни и спешни. Едната е за преименуване на улици в местност Габера, а другата е свързана с пенсионните клубове на територията на общината. Тези докладни не са спешни и тяхното обсъждане не е неотложно за гражданите на община Димитровград, поради което свиках председателски съвет и взехме решение да не се провежда и майското заседание, коментира Гергана Кръстева.

Заради извънредното положение в страната, гражданите не са били активни с искания към местната администрация и не са постъпвали докладни и от нея, които да налагат свикването на редовно заседание по време на епидемиологичната обстановка. Неоправдано е и разходването на публичен ресурс за провеждане на заседанията, при липсата на теми за обсъждане, коментира председателят Гергана Кръстева.

По време на последното си заседание през месец март тази година, ОбС - Димитровград взе решение за промяна в правилника си - през периода на обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, (което изтече преди 2 седмици), на сесиите на Общински съвет да се разглеждат докладни записки по въпроси с неотложен характер, които са утвърдени от Председателския съвет, каквито явно не са постъпили.

През следващия месец ОбС Димитровград ще бъде принуден да свика редовно заседание, защото според чл. 27 от Закона за  местното самоуправление и местната администрация, ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет. Същият член от закона задължава общинския съвет да проведе минимум 6 заседания в рамките на 1 година.

Гергана Кръстева повърди, че следващия месец Общинският съвет ще проведе заседание, в противен случай той ще трябва да се разпусне и да се свикат нови избори. Очакваме насрочване на дата за провеждане на редовно заседание на ОбС - Димитровград в последния четвъртък на месец юни и да бъде изпълнено задължителното условие за присъственост на повече от половината от общинските съветници, за да бъде заседанието законно проведено.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  За
  защо
  7 -2
  19:12, 28 май 2020
  Защо ли не се разпуснете.Така и така лобирате само за наши хора.
 • 2
  Об
  Общинки
  2 -1
  07:30, 1 юни 2020
  Така се получава като се самозабрави някой. Тази късокрака комплексарка вече се помисли за богоизбрана. Давайте й още картбланш да вилнее.

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини