31 °C

Защо ОбС не проведе 2-ро подред заседание и защо ще трябва да проведе през юни?

Общинският съвет на Димитровград пропуска провеждането на второ подред заседание - такива не се проведоха през месеците април и май.

Според председателя на ОбС Гергана Кръстева, основната причина за непровеждането на заседанията два месеца подред не е епидемиологичната обстановка, а главно липсата на внесени докладни за обсъждане. Към този момент, по думите на председателя, има внесени само 2 докладни, които не са неотложни и спешни. Едната е за преименуване на улици в местност Габера, а другата е свързана с пенсионните клубове на територията на общината. Тези докладни не са спешни и тяхното обсъждане не е неотложно за гражданите на община Димитровград, поради което свиках председателски съвет и взехме решение да не се провежда и майското заседание, коментира Гергана Кръстева.

Заради извънредното положение в страната, гражданите не са били активни с искания към местната администрация и не са постъпвали докладни и от нея, които да налагат свикването на редовно заседание по време на епидемиологичната обстановка. Неоправдано е и разходването на публичен ресурс за провеждане на заседанията, при липсата на теми за обсъждане, коментира председателят Гергана Кръстева.

По време на последното си заседание през месец март тази година, ОбС - Димитровград взе решение за промяна в правилника си - през периода на обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, (което изтече преди 2 седмици), на сесиите на Общински съвет да се разглеждат докладни записки по въпроси с неотложен характер, които са утвърдени от Председателския съвет, каквито явно не са постъпили.

През следващия месец ОбС Димитровград ще бъде принуден да свика редовно заседание, защото според чл. 27 от Закона за  местното самоуправление и местната администрация, ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет. Същият член от закона задължава общинския съвет да проведе минимум 6 заседания в рамките на 1 година.

Гергана Кръстева повърди, че следващия месец Общинският съвет ще проведе заседание, в противен случай той ще трябва да се разпусне и да се свикат нови избори. Очакваме насрочване на дата за провеждане на редовно заседание на ОбС - Димитровград в последния четвъртък на месец юни и да бъде изпълнено задължителното условие за присъственост на повече от половината от общинските съветници, за да бъде заседанието законно проведено.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  За
  защо
  7 -2
  19:12, 28 май 2020
  Защо ли не се разпуснете.Така и така лобирате само за наши хора.
 • 2
  Об
  Общинки
  2 -1
  07:30, 1 юни 2020
  Така се получава като се самозабрави някой. Тази късокрака комплексарка вече се помисли за богоизбрана. Давайте й още картбланш да вилнее.

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини