13 °C

Защо ОбС не проведе 2-ро подред заседание и защо ще трябва да проведе през юни?

Общинският съвет на Димитровград пропуска провеждането на второ подред заседание - такива не се проведоха през месеците април и май.

Според председателя на ОбС Гергана Кръстева, основната причина за непровеждането на заседанията два месеца подред не е епидемиологичната обстановка, а главно липсата на внесени докладни за обсъждане. Към този момент, по думите на председателя, има внесени само 2 докладни, които не са неотложни и спешни. Едната е за преименуване на улици в местност Габера, а другата е свързана с пенсионните клубове на територията на общината. Тези докладни не са спешни и тяхното обсъждане не е неотложно за гражданите на община Димитровград, поради което свиках председателски съвет и взехме решение да не се провежда и майското заседание, коментира Гергана Кръстева.

Заради извънредното положение в страната, гражданите не са били активни с искания към местната администрация и не са постъпвали докладни и от нея, които да налагат свикването на редовно заседание по време на епидемиологичната обстановка. Неоправдано е и разходването на публичен ресурс за провеждане на заседанията, при липсата на теми за обсъждане, коментира председателят Гергана Кръстева.

По време на последното си заседание през месец март тази година, ОбС - Димитровград взе решение за промяна в правилника си - през периода на обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, (което изтече преди 2 седмици), на сесиите на Общински съвет да се разглеждат докладни записки по въпроси с неотложен характер, които са утвърдени от Председателския съвет, каквито явно не са постъпили.

През следващия месец ОбС Димитровград ще бъде принуден да свика редовно заседание, защото според чл. 27 от Закона за  местното самоуправление и местната администрация, ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет. Същият член от закона задължава общинския съвет да проведе минимум 6 заседания в рамките на 1 година.

Гергана Кръстева повърди, че следващия месец Общинският съвет ще проведе заседание, в противен случай той ще трябва да се разпусне и да се свикат нови избори. Очакваме насрочване на дата за провеждане на редовно заседание на ОбС - Димитровград в последния четвъртък на месец юни и да бъде изпълнено задължителното условие за присъственост на повече от половината от общинските съветници, за да бъде заседанието законно проведено.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  За
  защо
  7 -2
  19:12, 28 май 2020
  Защо ли не се разпуснете.Така и така лобирате само за наши хора.
 • 2
  Об
  Общинки
  2 -1
  07:30, 1 юни 2020
  Така се получава като се самозабрави някой. Тази късокрака комплексарка вече се помисли за богоизбрана. Давайте й още картбланш да вилнее.

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини