Снимка на птичи дует с първа награда от фотоконкурса "Аз снимам природата”

Макара и в дълъг период на изолация децата от Хасковска и Кърджалийска области показват, че обичат природата и умеят да й се наслаждават, да откриват красотата и предизвикателствата й, които да ги провокират.

Това абсолютно си личи от активното участие на учениците от двете области в тазгодишното издание на Регионалния ученически фотоконкурса "Аз снимам природата", който е под организацията на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Хасково и е посветен на  Световния ден на околната среда- 5 юни.

102 фотографии участваха в онлайн гласуването, обяви Мариана Чомпалова-главен експерт "Връзки с обществеността" в РИОСВ, която е основен организатор на конкурса. 

„В други години участниците са били двойно повече. Но много съм радостна от активността, която показаха и сега, въпреки че дълго децата бяха по домовете си заради здравната криза.“, коментира тя.

За конкурса са получени и няколко снимки, които са много красиви и са публикувани, но не са участвали в класирането, защото не отразяват местната природа, а целта е именно да се популяризират красотите и природните богатства в района на Хасково и на Кърджали, за които отговаря РИОСВ-Хасково, обясни Мариана Чомпалова.

Тричленно жури е оценило фотографиите, а със своите гласове онлайн на образователно-информационната страница във Фейсбук „Приятели на природата“ публиката също присъжда награда.

Тази година и двете отличия отиват за снимката на Теодор Милев от Димитровград „Дует“. Той и останалите отличени ще получат наградите си на открито пред монумента на Богородица в Хасково. "Това място е подходящо, защото е знаково за нашия град и е в парк Ямача, чиято природа също е забележителна", обясни Мариана Чомпалова.

Наградите ще бъдат връчени в 11 часа на пети юни. Присъстващите трябва да са на отстояние един от друг и е препоръчително да носят лични предпазни средства, посочиха организаторите на конкурса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини