Кърджалийци се страхуват да пътуват в междуградския транспорт, липсват достатъчно мерки срещу коронавируса

Кърджалийци се страхуват да пътуват в междуградския транспорт поради липсата на достатъчно мерки срещу коронавируса. Автобусните линии между Кърджали и съседните областни центрове са намалени наполовина. Редуцирани са и курсовете до София. Основната причина е липсата на желаещи да пътуват. Хора чакащи автобуси на Автогара 21 век в Кърджали споделят, че се притесняват да се качват в автобуси, заради липсата на дезинфекция.

 Проверка на Кърджали бг вести установи, че автобусите не се дезинфекцират редовно. Допускат се масово пътници без маски. Вътре не се спазва социална дистанция. Без контрол са жители от Махалата, които не спазват никакви предписания.

  Проверките в автобусният транспорт за спазването на предписанията срещу разпространението на коронавируса се извършват от Регионалната здравна инспекция и от МВР. Нашите наблюдения сочат, че  при потеглянето на автобусите от автогарата формално се искат маски от пътниците. По време на пътуването обаче те не се носят. Опитваме се да правим редовни проверки, но през последните дни служителите на РЗИ са ангажирани преди всичко с обитателите на старческите домове, които изследваме за наличието на коронавирус. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на РЗИ в Кърджали д-р Виктор Кирчев. Той се ангажира със спешни проверки на автогарата срещу нарушителите.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини