Обсъждат поемането на нов общински дълг в Димитровград

На 18.06.2020г. /четвъртък/ в зала "Гросето" от 17.00ч. ще се проведе публично обсъждане за удължаване срока на издадената общинска гаранция на МБАЛ "Св.Екатерина", информират от общинска администрация.

Обсъждането се провежда на основание чл. 42 от Закона за общинския дълг и в съответствие с Наредбата за провеждане на обществено обсъждане за поемане на общински дълг. Кметът на община Димитровград кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за удължаване срока на издадена общинска гаранция за гарантиране задълженията на МБАЛ „Света  Екатерина” ЕООД- Димитровград по договор за банков кредит от 05.07.2016г., сключен между дружеството и „Юробанк България”АД.

От 17.30ч. ще се проведе публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг на Община Димитровград. Обсъждането е в съответствие с чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг и Наредбата за провеждане на обществено обсъждане за поемане на общински дълг от община Димитровград. Кметът на община Димитровград кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит, финансиран по реда на чл. 19а от Закона за общинския дълг, от Фонда за органите на местно самоуправление – ФЛАГ ЕАД, при следните основни параметри: 

предназначение на кредита – съфинансиране по проект „Благоустрояване и реконструкция на парк Марица, гр. Димитровград“; финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура № BG16RFOP001-1.032 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 –Димитровград“; 

максимален размер на дълга – 1 554 000 лв. (един милион петстотин петдесет и четири хиляди лева и 0 ст.);

условия за погасяване:

- срок на погасяване – до 80 месеца от датата на сключване на договора за кредит с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване;

- източници на погасяване на главницата – собствени бюджетни средства;

- максимален лихвен процент – до 4.083 %;

- такси за обслужване на дълга – съгласно ценовата политика на фонд ФЛАГ и Управляващата банка;

- начин на обезпечаване на дълга – учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Димитровград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини