13 °C

Да изхвърлим боклука по европейски на новоремонтирана улица в Димитровград

  Завърши първият етап от проект "Рехабилитация на улици на територията на гр.Димитровград", за който в края на миналата година Министерски съвет отпусна целево финансиране в размер на близо 3 000 000лв. Напълно завършени, с подмяна на водопровод, тротоарно пространство, с нови паркинги и асфалтирани, са улиците Патриарх Евтимии и Хр.Г.Данов. 

  Една от новите придобивки в района е кът за контейнерите за боклук, на завоя на улица П. Евтимий, в близост до блокове П. Евтимий 14 и 14А. Напълно по европейски е направено оградено съоръжение, в което се намират контейнерите за разделно събиране и за общи отпадъци. В пространството има и изграден навес за отделяне на кашони от околните търговски обекти, които не могат да бъдат натъпкани в контейнерите за хартия, поради тесните отвори.

  Къде да изхвърляме строителните отпадъци в Димитровград?

  Подобни кътове за контейнери за боклук са разпространени в повечето европейски държави, което прави градската среда по-приветлива и приятна, като не се набиват на очи кошовете, пълни с отпадъци. В големите европейски градове има висока култура в изхвърлянето на отпадъци, там стриктно се съблюдава разделното събиране и изхвърлянето на боклук. В повечето такива общества културата за разделно събиране е изградена от властите посредством санкции и по-високи данъци, но тя е факт. В по-големите градове в Европа, поради ограничението в инфраструктурата, като тесни улици, домакинствата и търговските обекти изнасят своя боклук, добре опакован в чували за смет на тротоарите в определен час, в който минават боклукчийските камиони и го прибират. В Димитровград няма проблем с липса на пространства и само можем да желаем подобни зони да стават все повече.

  Можем да намалим данък смет, но как?

  Лошо впечетление направи, че в новоизградения кът в контейнера за общи битови отпадъци бяха изхвърлени кашони, за които вече има отредено място и оправданието, че не могат да се натикат в контейнера за хартия не важи. Важно е да имаме добра култура в сметоизхвърлянето, да разделяме и опаковаме добре боклука, който изхвърляме, за да можем да се оттървем и от лошите миризми през лятото, които се разнасят от контейнерите за отпадъци. Това ще доведе до по-красива градска среда и в последствие до по-ниска такса смет, но това зависи от нас, гражданите.

  Димитровград с първите в областта подземни контейнери за отпадъци

  В Димитровград има и друг добър пример в това отношение - подземните контейнери за отпадъци, които бяха изградени на бул. Димитър Благоев срещу блок №26.

  Продължават дейностите по ремонта и на втория етап от проекта за "Рехабилитация на улици на територията на гр.Димитровград", чрез който се подменя водопровода и ще се изгради нова настилка и паркинги на улица Ем.Станев, след което ще бъде ремонтирана и ул. Захари Зограф в бригадирския град.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Xx
   Xxx
   6 -1
   13:17, 23 юни 2020
   Само не казвайте, че този нескопосан ремонт струваше 3 милиона!

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
  26 фев 2021
  Последни новини