Монтират още знаци по пътя Хасково – Симеоновград заради спрения ремонт преди 1 г. и 3 м.

Изображение 1 от 4

    Ремонтът на пътя Хасково – Узунджово – Симеоновград очевидно няма да бъде довършен скоро. Това става ясно от отговори на институциите. Публикация за проблема може да видите тук.

    Участъкът е дълъг 25 км и е ремонтиран почти изцяло, като дейностите са приключили преди 1 година и 3 месеца. Не е довършен 1 км от пътя, намиращ се в село Узунджово. Причината е, че там трябва да бъде подменен водопроводът по главния път в селото. През май миналата година от Община Хасково са обявили обществена поръчка, избран е изпълнител, но и досега няма финансиране. Все още ремонтираният участък не може да бъде въведен официално в експлоатация и пътуващите от Хасково към Симеоновград и обратно трябва да минават по обходен маршрут през Димитровград, заобикаляйки километри, въпреки че участъкът през Узунджово е проходим. В тази връзка има поставени временни пътни знаци, забраняващи преминаването през селото, което не важи за живущите там.

    Оказва се, че не е ясно докога ще продължава това. Haskovo.net изпрати запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ за това кога ще бъдат премахнати временните пътни знаци, за да не се налага водачите да заобикалят с километри, а и дали АПИ предвижда действия за ускоряване на дейностите за довършване на ремонта на пътя, който включва и подмяна на водопровода в село Узунджово.

    Ето отговорът:

    Ремонтните работи по път III-8007 Хасково – Узунджово – Симеоновград не са завършени и поради това не са премахнати временните пътни знаци. В 25-километровия участък предстои да бъдат монтирани ограничителните системи и новите пътни знаци. По време на ремонта е въведена временна организация на движението, с която пътят е затворен за преминаване на автомобили, с изключение за жителите на Узунджово. Апелираме шофьорите, пътуващи към Симеоновград, да спазват пътната сигнализация и да не навлизат по отсечката в ремонт, а да използват обходния маршрут: Хасково – Димитровград – Черногорово – Воден и обратно.

    В момента приоритетно се възстановяват повредените ограничителни системи по АМ „Марица“, първокласните и второкласните пътища на територията на област Хасково. До есенно-зимния сезон е планирано да се монтират ограничителните системи и на третокласния път III-8007 Хасково – Узунджово – Симеоновград.

    Предвижда се до края на август т. г. да бъде сключен договор с избрания изпълнител в проведената тръжна процедура по ЗОП за доставката на пътни знаци в област Хасково, след което ще е възможно възлагането и монтирането на сигнализацията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини