АПИ планира основен ремонт на път между два димитровградски квартала

От АПИ е обявена обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 3км. от северния Обходен път на Димитровград, между кв. Изгрев и кв. Марийно.

Участъкът, който се планира да се ремонтира, е от кв. „Марийно“ до кръстовището с кв. Изгрев, който е основен републикански път Симеоновград - Чирпан, той е и основно направление за интензивния тежкотоварен трафик към индустриалната зона на града. Индикативната стойност на поръчката е 56 580 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни, съобщават от пътната агенция.

В този участък има множество пътни инциденти, поради пропадането на пътното платно и несъобразяването с допълнително наложените ограничения на скоростта, които в участъци от трасето са до 30 км./ч..

Областно пътно управление – Хасково започва процедура и за ремонти и на третокласния път Тополовград – Орешник – Мрамор, както и основен ремонт на третокласния път с. Долни Главанак – с. Горни Главанак – гр. Маджарово – с. Бориславци – с. Малки Воден. Трасето е основна пътна връзка населените места в община Маджарово и община Любимец.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Целта на обществената поръчка е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците. Планирано е проектирането на основен ремонт и на прилежащите големи съоръжения /мостове/ и др.​

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини