Конкурсът ,,Широка лъка пее, свири и танцува'' събира талантите на България, през 2020г е посветен на Дафо Трендафилов и Бойка Присадова

Национално училище за фолклорни изкуства ,, Широка лъка'' кани талантливите деца на България на поредния конкурс ,,Широка лъка пее, свири и танцува''. По изключение, заради извънредната обстановка, тази година регламентът за участие е променен.

На конкурса могат да се явят само индивидуални участници в направленията народно пеене, народни инструменти - гайда, гъдулка, кавал, тамбура в две възрастови групи V - VII клас и VIII - XII клас.

Срокът за подаване на заявките е до 20 юли 2020г. Статут, регламент и заявка за участие може да изтеглите от файловете на групата тук: https://www.facebook.com/groups/120714547938631/files?__tn__=K*F

Миналата година през май се проведе първото издание на фолклорния конкурс „Широка лъска пее свири и танцува“, който събра между 600 – 700 участници. Тази година поради ковидпандемията, фестивалът ще се проведе на 1 и 2 август и ще бъде посветен на голямата родопска певица Бойка Присадова и на гайдаря Дафо Трендафилов, който дълги годни е преподавал в музикалното училище.  

Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ обявяви и прием за учебната 2020 / 2021 г.

Прием за VIII клас – по специалностите:кавал, гайда, гъдулка, тамбура, народно пеене и български танци. Документите могат да се приемат on-line и директно в училището.

Приемните изпити ще бъдат от 6 до 8 юли по график който е изготвен.

При обучението в НУФИ Широка лъка учениците придобиват диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация. Школото разполага с модерна материална база, безплатен пансион и закуска.

Учениците имат творческа изява в хор, оркестър и танцов състав. Участват в национални конкурси и международни фестивали.


СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини