Социалистите в Кърджали отбелязаха 170 години от рождението на Иван Вазов

Днес се навършват 170 години от рождението на Великия Иван Вазов.В знак на почит и респект към делото на художествения творец председателката на Младежкото обединение в БСП Константина Карабоюкова и председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова поднесоха своите цветя пред бюст паметника на Патриарха на българската литература и се поклониха пред паметта му.

Направения снимков материал отново болно върна темата за отношението на администрацията, обществото към многото изоставени исторически паметници в региона, част от историята на града ! Един от тях е и този на Иван Вазов! Те не заслужават тази печална съдба! Толкова сигнали , граждански и партийни позиции, последващи обещания , но реални действия до този момент липсват.

И днес, Бюст паметника на Патриарха, потънал в бурени и боклуци продължава самотно, но гордо да чака решение за намиране на своето ,ново достойно място в града.


Това съобщиха от местната централа на БСП в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Станимир
    1 0
    21:42, 9 юли 2020
    А защо не организира социалистите на Ленински съботник, дапочистите тревата, храсталаците и бюста? Нали се водиш организатор, пари получаваш за това. Само се издокарваш отвратително. Къде ти е вожда?
Последни новини