21 °C

Епидемиологичната обстановка в Димитровград е спокойна, няма да се вземат допълнителни мерки

Кметът на Димитровград, Иво Димов информира, че лично се е свързал със заразените с COVID-19 от последните дни, като всички те, включително и 4-членното семейството, настанено в МБАЛ Хасково, се чувстват добре и няма място за притеснение за тяхното здравословно състояние. Димов е потърсил гражданите, заразени с коварния вирус, за да се информира за тяхното състояние и да декларира готовност за съдействие, ако хората имат нужда от него.

Димитровград се размина с огнище на COVID-19, излязоха резултати от най-масовото тестване до сега

През тази седмица в Димитровград от началото на пандемията бе отчетен пика от заразени, като те достигнаха до 9 души, носещи инфекцията, което на фона на населението на общината е изключителна ниска бройка и не буди тревоги за широко разпространение на вируса сред населението. Другата добра новина е, че носещите вируса съграждани са в добро здравословно състояние, като няма потвърдена информация само за 71-годишния мъж.

Благодарение на противоепидемичните мерки, не се допусна и разпространение на заразата в димитровградската фабрика Пролет, като там до момента има установени само 3 случая на вирусоносители, което доказва, че добрата организизия и превенция вършат работа.

За момента няма основание за вземане на допънителни противоепидемични мерки, заяви кметът Иво Димов, след съвещание на местния кризисен щаб. Всички заразени се чувстват добре и лично съм се свързал по телефона с тях, тези които не са в МБАЛ Хасково, са се самоизолирали по домовете си и ще остана в двуседмична карантина, заяви кметът Димов.

Градоначалникът призовава за лична отговорност сред димитровградчани и да спазват противоепидемичните мерки, спазване на дистанция, носене на маски в закрити помещения, дезинфекция и добра лична хигиена.

С тази информаци се пресича и слуха, който се разпространява от 2 седмици, че отново ще бъде затворен Неделен пазар в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020
Последни новини