Епидемиологичната обстановка в Димитровград е спокойна, няма да се вземат допълнителни мерки

Кметът на Димитровград, Иво Димов информира, че лично се е свързал със заразените с COVID-19 от последните дни, като всички те, включително и 4-членното семейството, настанено в МБАЛ Хасково, се чувстват добре и няма място за притеснение за тяхното здравословно състояние. Димов е потърсил гражданите, заразени с коварния вирус, за да се информира за тяхното състояние и да декларира готовност за съдействие, ако хората имат нужда от него.

Димитровград се размина с огнище на COVID-19, излязоха резултати от най-масовото тестване до сега

През тази седмица в Димитровград от началото на пандемията бе отчетен пика от заразени, като те достигнаха до 9 души, носещи инфекцията, което на фона на населението на общината е изключителна ниска бройка и не буди тревоги за широко разпространение на вируса сред населението. Другата добра новина е, че носещите вируса съграждани са в добро здравословно състояние, като няма потвърдена информация само за 71-годишния мъж.

Благодарение на противоепидемичните мерки, не се допусна и разпространение на заразата в димитровградската фабрика Пролет, като там до момента има установени само 3 случая на вирусоносители, което доказва, че добрата организизия и превенция вършат работа.

За момента няма основание за вземане на допънителни противоепидемични мерки, заяви кметът Иво Димов, след съвещание на местния кризисен щаб. Всички заразени се чувстват добре и лично съм се свързал по телефона с тях, тези които не са в МБАЛ Хасково, са се самоизолирали по домовете си и ще остана в двуседмична карантина, заяви кметът Димов.

Градоначалникът призовава за лична отговорност сред димитровградчани и да спазват противоепидемичните мерки, спазване на дистанция, носене на маски в закрити помещения, дезинфекция и добра лична хигиена.

С тази информаци се пресича и слуха, който се разпространява от 2 седмици, че отново ще бъде затворен Неделен пазар в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини