3 °C

1 212 намериха работа през юни, 755 я загубиха

1212 души са започнали работа през месец юни в Хасковска област, но пък 755 на новорегистрираните безработни, съобщават от Областната дирекция по заетостта.

По мерки за заетост на работа са постъпили 14 души, по програмите за заетост нова работа имат 54 лица, а по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ деветима са устроените на работа през изтеклия месец.

От започналите работа с висие образование са 157 лица, със средно 781 и с основно и по-ниско -274.

Равнището на безработица през юни в региона е 8,9 % при 8,3% за страната. В същото време отчетът показва, че в региона безработицата намалява с 0,8% през юни спрямо месец май. Спрямо същият месец на миналата година обаче равнището на безработица е по-високо с 3,1%.

Към 30 юни броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Хасково е 9 260, като спрямо предходния месец броят им намалява с 865, а в сравнение с юни на 2019г. регистрираните безработни са с 3 225 повече.

С най-ниско равнище на безработица са общините Димитровград – 6,8% и Хасково – 7,0% , а с най-високо – общините Маджарово – 22,8% и Ивайловград – 19,8%.

Област Хасково се нарежда на 12 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Из
  Изпатил
  18 -3
  12:10, 30 юли 2020
  Ако си от Герб или ДПС ще има държавна работа за теб, ако не си от нашите не ни интересуваш. Колкото и да си квалифициран и чужди езици да владееш не се брои. Хубавите службици са за наши хора. Трябват връзки! Ако нямаш връзки ще работиш ниско квалифицирана работа в някоя от фирмите на Тенчо Лилянов или Величко Минев, може на сметището или пък сервитьор, все пак имаш избор. Ще те осигуряваме на минимална работна заплата, защото едва ли ще доживееш до пенсия. За съжаление това е Хасково!
  Затова младите хора бягат от Хасково към големите градове и чужбина.
  Затова младите протестират!
  • Чи
   Чисач на боклуци
   3 -12
   12:18, 30 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • За да НЕ си гяур
   се иска да имаш топки
 • 2
  Ли
  Лизане
  5 -1
  18:08, 30 юли 2020
  Трябва да си лизач на ГЕРБ за да почнеш хубава работа и пак не е сигурно трябва да имат сметка от теб ...иначе си никой
 • 3
  Й
  й
  0 0
  18:43, 30 юли 2020
  А преди89г,как бе,кой е активен комсомолец,тоже лизач,ходеше август,на море.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини