21 °C

1 212 намериха работа през юни, 755 я загубиха

1212 души са започнали работа през месец юни в Хасковска област, но пък 755 на новорегистрираните безработни, съобщават от Областната дирекция по заетостта.

По мерки за заетост на работа са постъпили 14 души, по програмите за заетост нова работа имат 54 лица, а по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ деветима са устроените на работа през изтеклия месец.

От започналите работа с висие образование са 157 лица, със средно 781 и с основно и по-ниско -274.

Равнището на безработица през юни в региона е 8,9 % при 8,3% за страната. В същото време отчетът показва, че в региона безработицата намалява с 0,8% през юни спрямо месец май. Спрямо същият месец на миналата година обаче равнището на безработица е по-високо с 3,1%.

Към 30 юни броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Хасково е 9 260, като спрямо предходния месец броят им намалява с 865, а в сравнение с юни на 2019г. регистрираните безработни са с 3 225 повече.

С най-ниско равнище на безработица са общините Димитровград – 6,8% и Хасково – 7,0% , а с най-високо – общините Маджарово – 22,8% и Ивайловград – 19,8%.

Област Хасково се нарежда на 12 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Из
  Изпатил
  18 -3
  12:10, 30 юли 2020
  Ако си от Герб или ДПС ще има държавна работа за теб, ако не си от нашите не ни интересуваш. Колкото и да си квалифициран и чужди езици да владееш не се брои. Хубавите службици са за наши хора. Трябват връзки! Ако нямаш връзки ще работиш ниско квалифицирана работа в някоя от фирмите на Тенчо Лилянов или Величко Минев, може на сметището или пък сервитьор, все пак имаш избор. Ще те осигуряваме на минимална работна заплата, защото едва ли ще доживееш до пенсия. За съжаление това е Хасково!
  Затова младите хора бягат от Хасково към големите градове и чужбина.
  Затова младите протестират!
  • Чи
   Чисач на боклуци
   3 -12
   12:18, 30 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • За да НЕ си гяур
   се иска да имаш топки
 • 2
  Ли
  Лизане
  5 -1
  18:08, 30 юли 2020
  Трябва да си лизач на ГЕРБ за да почнеш хубава работа и пак не е сигурно трябва да имат сметка от теб ...иначе си никой
 • 3
  Й
  й
  0 0
  18:43, 30 юли 2020
  А преди89г,как бе,кой е активен комсомолец,тоже лизач,ходеше август,на море.

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020

Случаен виц

Последни новини